Ruokareseptit

Yleiset ei-autoaiheiset jutustelut, kuten tietokoneet, muurahaisten karkoitukset ja muut :)

Valvoja: ffp jäsenet

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

Ruokareseptit

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 16.1.2008 15:05

Laitelkaahan tänne erilaisia reseptejä mm. Pikkulämpimiä, alkupaloja, naposteltavia,romanttisia illalllisia jne...

Mm. Eilen kokkailin tyttöystävälle:
-Bon apetit valkosipulikermaperunat
joukkoon:
-Kylmäsavulohta
-Kermaa
-Kaksi isoa valkosipulin kynttä
30min uunissa 225-astetta.
Juomaksi valkkaria.
Helppo, halpa ja tosi hyvä!

PabloNeruda
-
Viestit: 1542
Liittynyt: 15.10.2005 11:12

ViestiKirjoittaja PabloNeruda » 16.1.2008 15:10

Nopea, helppo, edullinen, hyvä ja riittoisa vaihtoehto:
Tortillat! Siihen sitten mieleiset täytteet.
Esim.
Kanansuikaleita tai jauhelihaa,
Paprikaa, kurkkua, salaattia, juustoa, chilikastiketta, kermaviiliä ja raejuustoa.

Toimii kyllä ja syö parin päivän ajan (kaksi henkeä), jos ottaa esim. 800g jauhelihaa. Ja suht terveellistäkin tuo on! Romanttista? Ei välttämättä, mutta jos ei jaksa panostaa, niin hyvä vaihtoehto.

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 16.1.2008 15:19

Tortillat toimii aina. Monesti tehnyt seuraavaa:
-Jauhelihaa 400g
Joukkoon: Santamarian Taco Saucea (hot), taco spice mix, valkosipulia, sipulia, chiliä, suolaa, kermaa.
Salaatti: Tomatti, kurkku, salatinlehdet, paprika
Creme bonjour:n maustettu yrttivoi.
Juustoraaastetta päälle.

Tuolla kaavalla aikaa menee muistaakseni tunnin verran ja jos haluaa romantiikkaa niin valoja pois ja kynttilöitä tilalle. Taustalle joku hyvä levy soimaan. Sillä on joskus tehty vaikutuksia naaraisiin.:)

arc
-
Viestit: 3083
Liittynyt: 23.7.2003 23:39
Viesti:

ViestiKirjoittaja arc » 16.1.2008 16:08

ei tohon tortillojen valmistukseen saa kyllä millään yli 20 minuuttia menemään :D

meillä on tapana tehdä pastaa ainakin muutamana päivänä viikossa, taisin oppia siihen jo kotona muksuna. omat suosikit on erinäiset kanapastat.





kana ja siitakesieni pasta
(romanttisempi kuin tortillat)

tämä on tosi maukas pasta mikä on suhteellisen helppo tehdä mutta mielestäni aika tyylikäs ruoka minkä voi tarjoilla romanttisena illallisena tai vaikka hiukan isommallekkin porukalle.

ainekset:
penneä
maustamattomia broilerinfileitä (yksi iso rintafile riittää kahdelle)
ruokakermaa (1-2dl kahdelle maun mukaan)
kourallinen kuivattuja sieniä (esim siitake tai suppilovahvero)
tilkka valkoviiniä (ei välttämätön)


tykkään käyttää kuivattuja sieniä, koska niistä saa maun irti hyvin nopealla liottamisella ja myös rakenne on mielyttävämpi varsinkin jos ei pidä hirveästi sienien olomuodosta. kuivatuista tulee hieman vähemmän niljakkaita.

aloita laittamalla sienet kulhoon, lämmitä kattilassa pieni määrä vettä miltei kiehuvaksi. kaada vesi sienien päälle kulhoon, sen verran että ne hädin tuskin peittyvät, eli varmaan reilu desi - pari. pyörittele sieniä hetken aikaa, ja anna vaikka olla hetken siinä.

laita pastavesi kiehumaan, ja pilko kana. käytän itse rintafileitä vaikka tekisin suikaileita, koska "tuoreeltaan" leikattuna siitä tulee parempaa (mureampaa) ja valmiiksi suikaloiduissa on aina hiukan jotain sylttyä. mausta suikaleet suolalla, pippurilla ja vaikka jotain maustesekoitusta jos tekee mieli, itse laitan ihan hiukan valkosipulijauhetta ja jotain grillimaustetta.

laita pasta kiehumaan, suolaa voi laittaa veteen reilusti. siivilöi sienistä neste pois mutta ota se talteen toiseen kulhoon. mitä vähemmän vettä laitoit, sitä maukkaampaa liemi on. ravistele sieniä hiukan siivilässä kuivaksi. kun pasta on kiehunut hetken (puolet ajasta), ala paistaa kanaa pannulla. lämmitä pannu hyvin ensin, ohuita paloja ei tarvitse paistaa kuin hetki kuumalla pannulla. kun kana on juuri kypsää ja ruskeaa, heitä sienet pannulle ja hieman voita niiden joukkoon. pyörittele hiukan. maista kanaa ja lisää mausteita tarvittaessa. kaada sekaan kermaa, ja jatka sekoittelua miedolla lämmöllä. kaada mukaan hiukan sienilientä, ei kuitenkaan liikaa ettei kastikkeesta tule ihan litkua. lisää myös ihan lusikallinen hyvää valkoviiniä. maista kastiketta, ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai lientä.

ota pasta pois sen ollessa juuri kypsää, ja heitä se kastikkeen sekaan. jos omistat ison pannun niin kaiken voi sekoittaa siinä ja se on myös hauska tarjoilla suoraan siitä. muussa tapauksessa sekoita isossa kulhossa.

tarjoile parmesanin ja hyvä valkoviinin kera, esim Yalumba Pinot Grigio tai Riesling.
Viimeksi muokannut arc, 16.1.2008 16:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

arc
-
Viestit: 3083
Liittynyt: 23.7.2003 23:39
Viesti:

ViestiKirjoittaja arc » 16.1.2008 16:24

tomaatti-jauheliha pasta

pastaa (penne tai spagetti)
Barilla Basilico kastike (1/2 - 2/3 purkkia 2 hengelle)
jauhelihaa
rucolaa

tosi helppo ja nopea pasta syntyy Barillan Basilico tomaattikastikkeesta ja jauhelihasta.

laita pasta, esim spagetti tai penne, kiehumaan hyvin suolattuun veteen. jos ite käytän spagettia niin käytän yleensä de ceccoa tai Lensiä, se on paksumpaa kuin esim Barillan ja omasta mielestä parempaa. Lensi on muistaakseni maukkain. Lensin Penne on myös hyvää.

paista jauhelihaa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla, lisäksi voi laittaa vaikka jotain jauheliha maustetta, yrttisuolaa, grillimaustetta tms oman maun mukaan, muttei liikaa. oman maun mukaan voi samalla paistaa hiukan valkosipulia, ite en pysty hirveästi syömään sitä joten käytän maustamiseen vähän valkosipulijauhetta. loput jauhelihasta voi pakastaa paistettuna, jolloin tämä pasta on vielä helpompi tehdä ;) kun jauheliha on kypsää, kumoa kastike sekaan (kahdelle hengelle menee 1/2 - 2/3 purkkia) ja anna lämmetä miedolla lämmöllä.

kun pasta on juuri kypsää, kaada vesi pois ja heitä pasta kastikkeen joukkoon jos käytät isoa pannua. tämäkin on ihan hauska tarjota vaikka suoraan pannulta jos isokokoinen löytyy, muussa tapauksessa sekoita vaikka kattilassa. laita sekaan tuoretta rucolaa, pyörittele hiukan ja tarjoa parmesanin kera.

Lotvonen
-
Viestit: 43
Liittynyt: 8.2.2004 22:17

ViestiKirjoittaja Lotvonen » 16.1.2008 17:03

Kebablihan valmistus
Tässäpä loistava ohje kebablihan valmistamiseen kotona ja valmis tuote on hyvää ellei parempaa kuin turkkilaisten liikkeessä, ei muuta kuin uuni lämpiämään.



Ohje 800 grammalle, tulee tosi hyvää!

2*400g=800g naudanlihaa
20ml pirkan aromisuolaa (suolapitoisuus tällä 1.6%)
15ml mustapippuria
1tl cayennepippuria
1tl juustokuminaa
1tl paprikaa
1tl oregano
1rkl sokeria
2rkl perunajauhoja

Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta tiukka pötkö folion sisään. Töki folioon reikiä alle, että rasva valuu pois ja uuniin alimmaiseksi pelti jossa vettä niin rasva valuu siihen paistoritilältä. 3½h riittää 100-110C. Anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä, ota foliot veke ja pistä puhtaaseen folioon ja töki reikiä ja laita yöksi jääkaappiin. Leikkaa terävällä veitsellä tai juustohöylällä siivuja ja lämmitä uunissa/mikrossa ennen tarjoilua 225C 5min yläpellillä.

On hyvää!
Viimeksi muokannut Lotvonen, 16.1.2008 18:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Pellikka
-
Viestit: 1220
Liittynyt: 19.11.2006 16:26

ViestiKirjoittaja Pellikka » 16.1.2008 17:38

tuo kebab kiinnostas joskus kokeilla, mutta mitä ihmettä tarkottaa 400g=800g naudanlihaa?

H.Leinonen
-
Viestit: 572
Liittynyt: 20.4.2004 22:11

ViestiKirjoittaja H.Leinonen » 16.1.2008 18:19

Alkoholi ja jotkin ruuat sopivat hyvin yhteen. Siksipä aion tuoda nyt julki kaikelle kansalle vanhan Leinosten suvussa kulkeneen reseptin, kännipasteijat.

Jokaisella on joskus baari-illan jälkeen herännyt halu ruokkia sisäistä nälkäänsä ja joskus sattuu käymään niin että esim. paikkakunnalla ei ole auki olevaa grilliä. Tämän asian sisäistämisen jälkeen ainoa vaihtoehto on hakeutua haparoivin askelin majapaikkaan ja nostaa sisäinen jyrkisukula pöydälle.

Tässä on yksi vuosien sitten syntynyt känniresepti jota on hieman muokattu alkuperäisestä ruokailijaystävällisyyden nimissä:

~Kännipasteijat~

1. Napsauta uuni lämpiämään n. 250 asteeseen.
2. Ota joulutorttutaikina sulamaan pöydälle.
3. Etsi jääkaapista jonkinsortin lihaa (esim. lihapullia tai vastaavia)
4. Kaiva hieman pehmennyt torttutaikina esille pakkauksestaan ja mankeloi sitä vähän ohuemmaksi, sillä mokomalla penteleellä kun on tapana turvota aika lailla (jälkiviisautta).
5. Leikkaa torttutaikinasta semmoisia kuutioita että pystyt laittamaan lihapullan tai vastaavan taikinan päälle ja saat loppusiivulla peitettyä pullan. Väliin voi lisäksi ennen uuniin laittoa ripotella vähän mausteita oman maun mukaan.
6. Lykkää tuotokset uuniin ja ihaile torttutaikinan turpoamista.
7. Kun taikina näyttää siltä miltä pitääkin, ota tortut pois uunista ja herkuttele.

Taatusti herkullisen epäterveellistä ja täyttävää. Mutta niinhän baarinjälkeisruuan pitääkin olla, vai mitä?

Babar
-
Viestit: 2730
Liittynyt: 23.7.2003 14:35

ViestiKirjoittaja Babar » 16.1.2008 18:36

^Sitten kun kerran sattuu käymään niin, että baarireissun päätteeksi laittaa jotain uuniin ja menee hetkeksi lepäämään sohvalle, niin viimeistään siinä puoleltapäivin vannoo ettei enää ikinä laita mitään uuniin baarireissun jälkeen. :)

Nimimerkillä todella rapeat ranet.

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 25.1.2008 16:44

Tuosta baarin jälkeisestä kokkailusta on hyviä tarinoita. Anyway, tuo kebabin valmistus alkoi kiinnostamaan.
Myös kokeilemisen arvoinen on täytettyjen paprikoiden valmistus.
Täyte: 4kpl paprikoita
2dl kypsää riisiä
200-300g jauhelihaa
1-2 sipulia
4-6 valkosipulinkynttä
100-200g herkkusieniä
öljyä, suolaa, pippuria, oreganoa ja
juustoraastetta

Leikkaa paprikoista ohuet kantaviipaleet. Poista siemenet. Ruskista jauheliha, lisää hienonnetut sipulit, valkosipulinkynnet sekä sienet. Sekoittele ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää riisi. Maistele ja mausta tarvittaessa lisää. Täytä paprikat ja aseta ne uunivuokaan. Ripota päälle juustoraastetta. Lorauta vuokaan hieman vettä. Kypsennä 225 asteessa puolisen tuntia.

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 25.1.2008 19:51

Sama juttu täytettyjen tomaattien kanssa.

Tomaatteja jotka koverretaan tyhjiksi
Paista pekonia (esim. HK:n Amerikan pekoni)
Tuoreita herkkusieniä, tai mieluummin siitakesieniä. Paista ne voissa.
Smetanaa 1 pieni purkki
Oreganoa

Sekoita paloitellut pekonit, sienet, smetana ja ripaus oreganoa.
Laita tomaateihin sisään, kohtuu täyteen.
Sitten pinnalle "aukkoon" juustoraastetta.

Kääri folioon ja kypsennä joko uunissa (jotain 250C) tai grillissä ainakin 15min.

Pitäis maistua ;-)

Donitsi
-
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.5.2004 23:18

ViestiKirjoittaja Donitsi » 25.1.2008 20:05

Tomaatteja en ole kokeillut mutta eikös ne muutu aika mössöksi? Meillä on paprikoita täytelty ja uunissa käristelty.

Leikataan hattu irti ja rapsutellaan siemenet pois. Sisuksiin oman valinnan mukaan täytettä. Ruskista jauhelihaa, herkkusieniä, sipulia. Mössö kyytiin ja pari nokaretta mieleistä tuorejuustoa perään. Hattu päälle ja uuniin joksikin aikaa. Paprika on parhaimmillaan meediumina.

hb81
-
Viestit: 1748
Liittynyt: 31.8.2003 17:41
Viesti:

ViestiKirjoittaja hb81 » 25.1.2008 20:37

2*400g=800g naudanlihaa

Itse tein lampaan jauhelihasta... väittivät jossain "oikeaksi" kebab lihaksi.

Toheltaja
-
Viestit: 2597
Liittynyt: 18.7.2003 21:51

ViestiKirjoittaja Toheltaja » 25.1.2008 21:38

soitan karvakädelle, vääntää pitsat ja heittää himaan vartissa. Jää enemmän aikaa naimiseen...

JiiKanerva
-
Viestit: 41
Liittynyt: 12.3.2006 21:36

ViestiKirjoittaja JiiKanerva » 26.1.2008 20:24

Lotvoselle kiitokset, todella loistava Kebab-ohje! On tullut tehtyä aiemmin kovemmalla lämmöllä , kuten esim. mureke, mutta tuo "tiukkuuden" salaisuus onkin pitkä kypsennys matalassa lämmössä. Aivan mahtava rakenne tuli lihaan!

Warmaster
-
Viestit: 1770
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja Warmaster » 26.1.2008 20:48

Jauhelihapihvit ala Tekki(soveltuu karppaajille mainiosti):

800g jauhelihaa
1 sipuli
50ml aromisuolaa
mustapippuria oman mielen mukaan, sama kyl pätee suolaankin
4kpl kananmunia
aurajuustoa valio koko paketti
pekonia paketti

Pilko sipuli ja pekoni pieneksi silpuksi. Kuullota sipulisilppu ja paista pekonit pannussa. Tässä vaiheessa murskaa tai pilko aurajuusto pieneksi.
Heitä jauhelihat kuppiin ja munat sekaan sekä mausteet, sotke taikinaa ja kippaa sekaan sipuli, pekoni ja aura.
Sotke taikina hyvin ja anna olla joku 20-30min rauhassa, helpompi tehä pihvei sitten niistä tai pullia tai mitä ny ikinä haluat :D

Paistele oman mieltymyksen mukaan. Neuvoa että älä tee liian paksuja piffei, ei tahdo paistua sisältä sitten.
Mukaan settiin voi paistaa sit sipulirenkaita viel ja tarjoilla tuoreen salaatin ja tomaatin kera =)

Ens kerralla kokeilen vielä lisätä taikinaan 3juustoa ruokakerman.
Testatkaa ja kommetoikaa

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 28.1.2008 13:51

^Tuota pitää kokeilla. Sipulia paistaa reilusti sekaan. Tuo Aurajuuston määrä kuulostaa paljolta... No makuasia.
Tuota Japen ideaa tulee taas sovellettua baarin jälkeen. Selvinpäin ei pahemmin tee mieli niitten aikaan saannoksia.

Babar
-
Viestit: 2730
Liittynyt: 23.7.2003 14:35

ViestiKirjoittaja Babar » 28.1.2008 14:05

On tullut tehtyä aiemmin kovemmalla lämmöllä , kuten esim. mureke, mutta tuo "tiukkuuden" salaisuus onkin pitkä kypsennys matalassa lämmössä.

Minä sanoisin, että sen tiukkuuden salaisuus on kunnollisessa vatkaamisessa eli sitä pitää vatkata niin kauan, että tulee kunnon tiukkaa liisteriä. Yhden sauvasekoittimen sain jo rikkikin kunnes tajusin, että sellainen perusvatkain "ruuvi"kärjillä on tehokkain.

Pitääkin koittaa noita täytettyjä tomaatteja tänään. Aikaisemmin tehnyt juuri paprikasta, mutta nyt ei enää pakki paprikaa kestä, joten tomaatti voisi korvata sen.

uiop
-
Viestit: 409
Liittynyt: 27.3.2006 14:49

ViestiKirjoittaja uiop » 28.1.2008 14:11

Tämä todella hyvä resepti toiselta foorumilta siirrettynä tänne:

Makaronia juustokastikkeessa rapean pekonin kera

*paketti sian kylkiviipaleita (ei siis pekonia)
*pippurikoskenlaskija
*kermaa (ei mitään kasvirasvapaskaa)
*makaronia
*sitruunapippuria
*pippurisekoitusta
*yrttisuolaa

"Pekoni": Paista kylkiviipaleet pannulla käppyräisiksi ja rapeiksi, älä suotta kaada pannulle jäävää rasvaa pois kun paistat niitä (kaikki viipaleet ei mahdu kerralla pannulle). Pidä lämpimänä ja pistä kaikki lautaselle, ripottele päälle suolaa ja sitruunapippuria, älä ole nuuka sitruunapippurin kanssa.

Kastike: Sulata puolikas koskenlaskijapaketti pienessä kasarissa, lisää kerma, pippurisekoitusta ja suolaa. Älä anna kiehua, mutta katso että sulatejuusto sulaa.

Makaronit: No vittu jossei makaroneja osaa keittää niin unoha koko juttu.

Tarjoilu: Sekoita kermainen pippurikastike makaronien kanssa ja kylkeen rapeita viipaleita. Maailman toiseksi parasta safkaa Juicen kanan jälkeen. Jos olet terveyshomo, kannattaa pistää viereen esim. salaatinlehti, jos laihdutat, korvaat salaatinlehden porkkanalla.

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 28.1.2008 15:03

Rössönpöminämössö:

Keitä pari pussia makarooneja..Syö niistä sitte sevverran mitä jaksat jonku piffeen kanssa..mutta laitas loput makaroonit jääkaappiin..Seuraavana päivänä sitte pistät makaroonit levylle n.50g Voin kanssa..pilko mukaan HooKoon Blööriä..kas,siinä sinulle oikein maistuva rössönpöminämössö..nautitaan kylmän maidon kanssa...

SekotusMiksi..

Otat kaupasta jauhelihapiffeetä,saarioisten kermaperunaa ja pari kananmunaa..myös karjalanpiirakka voipee sopiva..

Taas reipas annos voita levylle..N.50g pitäis riittää... Sinne sitte sörsselit sekasi..Eli kermaperunaa ja piffeä..maksalaatikkokin on hyvä jos joku siitä tykkää..Käristä sillee oman maun mukasesti..Paista kananmunat toisella levyllä ettei ne kovin sekotu tähän hienostomössön sekaan..
Lopussa yhistät nämä kaikki herkut ja syöt sitte ketsupin ja ressingin kanssa..myös puolukkaa voi dibbailla..


Huijauslätyt..

Noniin..sulla jäi vielä rössönpöminämössön jäljiltä vähä keitettyjä makarooneja..Laitas Makaroonit vain kunnon voiklöntin kanssa pannulle ja käristät sillee että tulee aivan hivenen ruskeaa johonki kohtaa makaroonista...Sitte vain lautaselle ja laitat IHA ROHKEESTI VAAN vadelma/mansikka hilloa päälle...iha oikeesti maistuu lätyltä ja on iha jees sapuska,myöskin halpa :D

Ei muutaku kokkaileen A'la Kersu

- Mikko -
-
Viestit: 705
Liittynyt: 19.1.2004 17:23

ViestiKirjoittaja - Mikko - » 28.1.2008 15:34

Kysymys kuuluu: Mistä helekutin kokkikoulusta tarsa on oppinsa ammentanut? Mielenkiintoisia kombinaatioita varsinkin tuossa "SekotusMiksi":ssä.

Tärkein maustehan näissä on "reilusti voita" :D

SR2001
-
Viestit: 742
Liittynyt: 12.6.2006 9:54

ViestiKirjoittaja SR2001 » 28.1.2008 15:44

Keität makaronit --> heität purkin tonnikalaa ja pakastimesta herne-maissi-paprikaa hoitamaan rehujen virkaa --> sekoita --> siinä se:)

Eemeli
-
Viestit: 4273
Liittynyt: 8.9.2003 11:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja Eemeli » 28.1.2008 16:10

Hahah, vähän pistää naurattamaan osa näistä resepteistä.

Perinteinen opiskelija sapuska:

Pistä liedelle kattilallinen makaronia tulemaan.
400-800g jauhelihaan pannulla ruskistaen ja sopivasti omaan makuun maustaen. Sekaan Pirkan valmiiksi silputtua (eipähän prkl silmät vuoda vettä) sipulia 1-2 pussia.
Kun seos alkaa olemaan kohdallaan ja koostumus miellyttää kaada pannulle vielä sekaan purkki Crème Bonjour Cuisine maustettua ruoanlaittofraichea sekaan. Itse suosin tuota yrtti-valkosipuli sekoitusta.
Kun makaronit alkaa olemaan kypsiä nakkaa pussi herne-maissi-paprikaa sekaan ja anna minuutin verran vielä kiehua jonka jälkeen vedet pois.
Lopuksi vielä veivaat pannun ja kattilan tuotokset sekaisin ja edessäsi on oikea kulinaristin päiväuni.


Ja sitten olisi tällainen jälkiruokaresepti.

1 kananmuna (kannattaa varata koko paketti...)
sokeria
pakasterasiallinen pakastettuja mansikoita

Pistä mansikat muovikulhoon. Sulata niitä aavistus mikrossa. Sen verran, että ne kuitenkin ovat vielä hieman jäisiä. Erottele kanamunasta valkuainen (jos et tiedä kuinka se onnistuu, pyydä vaimoa tai tyttöystävää neuvomaan...tai oikeastaan anna sen tehdä se, koska vituiksi se menee muutenkin jos itse yrität...jos et moista kodinhenkeä omaa, niin toivottavasti olet varannut sen koko paketin niitä munia...)
Pistä kulhoon mansikat, munan valkuainen ja n. 0.5 desiä sokeria. Kannattaa alussa survoa puolijäiset mansikat rikki ilman että vatkain pyörii. Vatkaa seosta sähkövatkaimella kunnes sitä muodostuu kuohkea vaahto. Maista ja testaa sokerin määrä ja tarvittaessa säädä seos kohdalleen.
Pistä kuppiin ja syö.
Ilmaahan tuossa vaahdossa on aika paljon, joten täyttää aika nopeeta ja pierettää pirusti... :D
Viimeksi muokannut Eemeli, 28.1.2008 16:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 28.1.2008 16:27

Kysymys kuuluu: Mistä helekutin kokkikoulusta tarsa on oppinsa ammentanut? Mielenkiintoisia kombinaatioita varsinkin tuossa "SekotusMiksi":ssä.

Tärkein maustehan näissä on "reilusti voita" :D


Nämä keittiöreseptit on tulleet tutuksi Tartsanin elämänkoulusta :)
Kyllä kait sitä nyt häätyy oppia soveltamaan jos rahat ei riitä joka kerta tuoho rillimärstäilyyn ;)

Yksi erittäin hyvä resepti on tosi erämiehen ruokaan liittyvä..

SiisMitäHelv!!??-munakas

Tähän tarvitset vain 4kananmunaa,hieman suolaa,vähän katajanmarjaa mausteeksi ja sitten hieman Hirven kieltä..kyllä,aivan oikein,hirven kielestä leikkaan sopivia palasia ja sekoitat kananmunien joukkoon... Useat varmasti epäilevät tämänkin herkun olemassa oloa,mutta kokeilkaapas..kaikki hirvimiehet tietävät,ettei tuo kiimaista naarasta nuolleen sonnin kieli niin HIRVEÄn pahaa ole,kuhan ei ajattele kaikkea loppuun asti :)

Jos kaipaatte ohjetta joillekki ruoka-aineille mitä kaapistanne löytyy,niin kysykää tarsalta,tarsa keksii niillekkiin maissitärkkelys-paketeille hyöty käyttöä...

A'la Kersu

Warmaster
-
Viestit: 1770
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja Warmaster » 28.1.2008 17:21

Tosta mun ohjeesta niin ehkä hitusen liikaa on toi koko paketti mut pirun hyvää on :D meinas mennä kaikki heti :)

My_bug
-
Viestit: 681
Liittynyt: 1.3.2005 18:34

ViestiKirjoittaja My_bug » 28.1.2008 17:24

Maailman toiseksi parasta safkaa Juicen kanan jälkeen.


Nyt heräs mielenkiinto, että mitä tuohon Juicen kanaan tulee? Onko kyse siistä tästä "meidän" FFP-Juicesta? Jos on niin, pärkele, reseptiä tulemaan! :)

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 28.1.2008 19:05

Tartsanin uusin idea...

Tartsanin uus:

Paista Atrian tuotteista koostuvia jauhelihapihvejä + verimakkaraa pannulla..lisää kermapottuja ja kanamunaa... Paista kunnon voissa,ei mitään rasvoja! Syö ketsupin ja puolukan kanssa...

Pekka
ffp jäsen
Viestit: 2188
Liittynyt: 16.7.2003 21:28

ViestiKirjoittaja Pekka » 28.1.2008 19:17

Onko kyse siistä tästä "meidän" FFP-Juicesta?


Toivottavasti ei... :)

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 28.1.2008 20:29

Näistä Tarsan resepteistä tulee mieleen pari kaveria, jotka kokkailevat AINA baarin jälkeen just vastaavia "mössöjä".. Joskus tullut itsekin maistettua niiden sekoituksia. Kyllä ne muutaman promillen humalassa maistuu. Esim. Kerran samat tyypit veti kuivuneita makkaran kuoria naamaan ja kehuskeli, että kyllä kebabbi on vaan hyvää. Siinä oli naurussa pitelemistä!

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 28.1.2008 20:37

Pointtina on vaan se, että tarviii vähintään 50g voita, eikä mitään kasvisrasvamössöjä:)

Jos kaipaatte ohjetta joillekki ruoka-aineille mitä kaapistanne löytyy,niin kysykää tarsalta,tarsa keksii niillekkiin maissitärkkelys-paketeille hyöty käyttöä...

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 28.1.2008 20:45

Juu juu..päissään oppii kaikkea...myös sen että makkara+pekoni muhennos pannulla käristettynä ei maistu miltään ilan kunnon hujausta keskikuraa sekaan..kyllä taas maistuu...

No joo,häätyy myöntää ettei ne aina niin herkullisia ole,mutta tällä budjetilla ja taidoilla ne ovat juuri sopivia mulle :)

Sagg
-
Viestit: 392
Liittynyt: 9.7.2004 11:49

ViestiKirjoittaja Sagg » 28.1.2008 22:02

Superhelppo kanasetti:

Riisiä
Kanan koipireisiä marinadissa
Ananasmurskaa 1tlk
Hunajaa
Makeaa chilikastiketta
Pippuria, suolaa, currya yms. oman maun mukaan

Riisit, hunaja, ananakset (ilman mehuja) ja mausteet uunivuoan pohjalle + vettä päälle riittävästi. Kanankoivet riisipedille marinadeineen ja maun mukaan chilikastiketta koko komeuden päälle. Tunniksi uuniin n. 200c ja hyvä tulee. Sekaan sopii myös esim. porkkana pieninä siivuina, suolapähkinät, paprika yms. Valmistaminen kestää pari minuuttia ja voittaa valmissafkat mennentullen.

Markus_K (make80)
-
Viestit: 640
Liittynyt: 10.3.2004 8:25

ViestiKirjoittaja Markus_K (make80) » 29.1.2008 10:21

Kunnon hiukoeväs:

1 pkt pekonia
HK sininen lenkki
Ruisleipää maun mukaan

Ensin hieman rasvaa pannulle ja sen jälkeen yllä luetellut aineet perään; pieneksi silputtuna. Paistetaan ja maustetaan riittävästi.

zidane74
-
Viestit: 62
Liittynyt: 18.1.2005 8:33

ViestiKirjoittaja zidane74 » 29.1.2008 10:46

Ota hirvelihaköntti pakastimesta,veistä TERÄVÄLLÄ puukolla lastuja,ota välillä huikka olutta.Aukaise ameriikan pekoni paketti,siivuta pekoni pieniksi suikaleiksi.Heitä "nokare"voita, hirvenlihalastut ja pekoni kuumalle pannulle.Paista pekoni rapeaksi.Kannattaa laittaa pekoni ennen hirvelihaa pannulle.Sekaan voi laittaa myös sipulia.Mausteeksi hippu suolaa ja katajanmarjoja murskattuna.Otahan välillä olutta....Erittäin hyvwee oikeista perunoista tehdyn muusin,karpalohyytelön sekä tietysti HUURTEISEN oluen kanssa nautittuna.

H.Leinonen
-
Viestit: 572
Liittynyt: 20.4.2004 22:11

ViestiKirjoittaja H.Leinonen » 29.1.2008 19:16

Johtuen siviilisäädystäni, tulee ruokareseptien kanssa usein poikettua perinteisiltä urilta. Siksipä haluankin tuoda kaikelle kansalle tiedoksi viimeisimmän ahaa-elämykseni mikroruokien maailmassa.

Huomasin että kaupasta löytyi nuudeleita jotka pystyi valmistamaan mikrossa (en omista kattilaa koska olen poikamies). Uteliaana kaverina ostin sitten tämän pahvipurnukan jonka kyljessä luki nuo lupaavat sanat "Lisää vain vesi". Nuudeleita piti liottaa maustevedessä n.3 min jonka jälkeen kulho työnnettiin mikroon kolmeksi minuutiksi.

Nuudelit näyttivät kypsiltä ja mikroon siirtyi lautasella parit käristemakkarat. Makkaroiden kypsyessä valutin vedet pois nuudeleista ja mikron kilahdettua siirsin nuudelit makkaroiden kaveriksi lautaselle.

Ja nyt tulee se ahaa-elämys, eli nuudelit maistuvat yllättävän hyviltä kun ne maustaa kotitekoisella puollukkahillolla. Pilko makkarat lyhyiksi pätkiksi etukäteen ennen varsinaista äpöstelyhetkeä ja herkuttele puollukkamakkaranuudeleista...

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 29.1.2008 23:35

Kunnon hiukoeväs:

1 pkt pekonia
HK sininen lenkki
Ruisleipää maun mukaan

Ensin hieman rasvaa pannulle ja sen jälkeen yllä luetellut aineet perään; pieneksi silputtuna. Paistetaan ja maustetaan riittävästi.


Et kai sää nyn jumalauta väitä,että sää nuo ruisleivätki sinne mössäät =D

Markus_K (make80)
-
Viestit: 640
Liittynyt: 10.3.2004 8:25

ViestiKirjoittaja Markus_K (make80) » 30.1.2008 8:50

Kyllä vaan... :)

Ja sen täytyy olla hyvää ku emäntäkin on suostunut sitä syömään... :)

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 30.1.2008 11:00

No pakko kyllä kokkeilla iltasella :)

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 30.1.2008 13:56

1 pkt pekonia
HK sininen lenkki
Ruisleipää maun mukaan

Ensin hieman rasvaa pannulle ja sen jälkeen yllä luetellut aineet perään; pieneksi silputtuna. Paistetaan ja maustetaan riittävästi



Eikö tuo ruisleipä ime kaikki kosteudet pannun sisällöstä? Vai onko tässäkin salaisuutena Tarsaa lainatakseni: "Tärkein maustehan näissä on reilusti voita."

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 30.1.2008 16:59

Eikö tuo ruisleipä ime kaikki kosteudet pannun sisällöstä? Vai onko tässäkin salaisuutena Tarsaa lainatakseni: "Tärkein maustehan näissä on reilusti voita."


Aistinko tässä lievää Vitt**lua? =) Pitää pistää pannu lämpeämään ja kokkeilla tuota..

HelaKammo
-
Viestit: 1860
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja HelaKammo » 30.1.2008 17:27

Seuraava on oikeastaan Tinan resepti televisiosta, mutta se on todella herkkua, ja kyllä ainakin nälkä lähtee, sopii vaikka grillibileisiin:

Tarvitaan:

- Hapankaalia (Lidlistä saa jotain hyvääkin, eli viinihapankaalia isossa säilykepurkissa, vakio ostos)
- Makkaraa, braatwustia tai mitä mieleen juolahtaa
- Lapinrieskaa, flätbröödiä, hätätapauksessa varmaan voi tehdä vaikka lettuja tai ottaa tortilloja, parasta on mielestäni rieska
- Ketsuppia, sinappia, hiukan sokeria, siirappia tai hunajaa, valkopippuria

Paista ensin makkaroita (tai grillaa ne) kuumalla pannulla, pienennä levy ja laita hapankaalia toiselle reunalle öljyn ja makeutusaineen kera, anna hautua kuumaksi (voita laittaa omenaakin ja sipulia). Ripauta sekaan sopivasti pippuria.

Kaalin hautuessa ja makkaroiden lämmetessä ota leivät ja levitä niille haluamasi määrä sinappia(itse käytän sokeritonta Dijonia, kun tykkään tujummasta) ja ketsuppia jos maistuu. Levitä hapankaalia keskelle ja aseta päälle makkara, lopuksi kääri rullaksi ja AH se on hyvää. Kätevää syödä sormin ja tietysti oluen kera! Tästä tuli kerralla suosikki pikaruoka saunan päälle.

uiop
-
Viestit: 409
Liittynyt: 27.3.2006 14:49

ViestiKirjoittaja uiop » 30.1.2008 20:15

Tänään ei jaksanu väsätä mitään kummosempaa joten tortillat on aina varma valinta.

Eri variaatioita on tullut kokeiltua ja tämän päivän ultimatum näyttää tältä
Kuva

Sisään tuli maustettua jauhelihaa (burrito spice mix)
* Paljon fetajuustoa (herkku)
* Paprikaa
* Kirsikkatomaatteja
* Jalapenoja
* Ruokakermaa/jugurttia sekotettuna mustapippuriin ja grillimausteeseen
Kuorrutus
* Lisää fetaa
* Mozzarella juustoraastetta

Sitten vain 15 min 200 asteisessa uunissa ja hyvää on

EnJöy

tarsa
-
Viestit: 75
Liittynyt: 4.10.2005 19:10

ViestiKirjoittaja tarsa » 30.1.2008 21:54

Täällä syötiin tänään 5kananmunaa pannulle ja toisella pannulla poronlihaa+pottusuikaleita :) Kerranki melkein asiallista ruokaa Tartsanilla..

Markus_K (make80)
-
Viestit: 640
Liittynyt: 10.3.2004 8:25

ViestiKirjoittaja Markus_K (make80) » 31.1.2008 9:15

Eikö tuo ruisleipä ime kaikki kosteudet pannun sisällöstä? Vai onko tässäkin salaisuutena Tarsaa lainatakseni: "Tärkein maustehan näissä on reilusti voita."


Idea onkin siinä ettei hyvä rasva pekoneista ja makkaroista pääse meneen hukkaan... ;) Ei tää oo mikään viherpiipertäjien terveysruokaa, mutta nälkä kyllä lähtee.

uiop
-
Viestit: 409
Liittynyt: 27.3.2006 14:49

ViestiKirjoittaja uiop » 31.1.2008 11:46

kuten tuossa ylhäällä jo reseptissä mainittiin:

Jos olet terveyshomo, kannattaa pistää viereen esim. salaatinlehti, jos laihdutat, korvaat salaatinlehden porkkanalla.

Defeat
-
Viestit: 2056
Liittynyt: 27.7.2003 17:51
Viesti:

ViestiKirjoittaja Defeat » 31.1.2008 12:42

Tuosta otsikosta ja viimeistään näitä reseptejä lukiessa tuli kyllä väkisin mieleen legendaariset reseptit "LAITA VOI SULAMAA".

Omiin suosikkeihin helposti valmistettavista aterioista lukeutuu munapekonipyttis.
Voita pannulle ja paista siinä haluamasi määrä munia. Älä unohda suolaa!
Nosta paistetut munat lautaselle odottamaan.
Seuraavaksi lisää voita pannulle ja pakastepyttipannut sekaan.
Paista kunnes perunat ovat hieman ruskistuneet.
Nosta pyttis lautaselle odottamaan.
Lopuksi vielä lisää voita pannulle ja pekonit paistumaan.
Sitten vain Bon Apétit!

Toinen suosikki on maustetut nuudelit.
Aivan sama ostatko maustamattomia nuudeleita, vai niitä missä on maustepussit mukana.
Vettä kattilaan nuudeleiden vaatima määrä, öljyä ja voita sekaan ja maustaminen alkaa sitten kun vesi kiehuu.
Mausteeksi sopii lähes kaikki pippurit, paprikajauheet, suolat, aromisuolat, tabascot, grillausmausteet, Worcestershiren kastike, yms.. Rohkeasti vain maustamaan.
Sekaan kannattaa myös silputa jotain chiliä ja/tai jalapenoa.
Sitten nakataan kyytiin pussillinen herne/maissi/paprikaa.
Viimeisenä kattilassa kiehuvaan mausteliemeen laitetaan itse nuudelit.
Halutessasi voit rikkoa nuudeleiden päälle vielä kananmunan, niin saat paksummat nuudelit.

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 31.1.2008 16:06

Eilen:

-2x300g texmex kanasuikaleita.
-valkosipulia 2 kynttä.
-Santamarian salsa (hot) kastike.
-kermaviili.
-Tortilla (Santamaria) valkosipuli dippi.
-Tortilla levyt (8kpl)
-kurkku.
-3kpl tomatti.
-raejuusto.
-Yrttivoi.

Pannu kuumaksi, kanat reilussa öljyssä kypsiksi. Salsa ja valkosipulit sekaan.
kuutioi kurkku ja tomatit lautaselle. Sekoita kermaviilin sekaan santamarian valkosipuli tortilla dippi. Yhdistä kaikkia raaka-aineita lämpimälle tortillalevylle mielensä mukaan ja kääri rullalle. Juomaksi iso Karjala. Oli muuten hyvää.

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 31.1.2008 16:17

Lainattu:

"Eikö tuo ruisleipä ime kaikki kosteudet pannun sisällöstä? Vai onko tässäkin salaisuutena Tarsaa lainatakseni: "Tärkein maustehan näissä on reilusti voita."


Idea onkin siinä ettei hyvä rasva pekoneista ja makkaroista pääse meneen hukkaan... ;) Ei tää oo mikään viherpiipertäjien terveysruokaa, mutta nälkä kyllä lähtee."


Luulen, että ne viherpiipittäjät on jossain ihan muualla laskemassa niitä kaloreita.
En vaan oikein ymmärrä että murskattua ruisleipää laitetaan lisää kuivumaan kuumalle pannulle... Joten tätä täytyy kyllä kokeilla sunnnuntai krapula-aamuna...=)

Markus_K (make80)
-
Viestit: 640
Liittynyt: 10.3.2004 8:25

ViestiKirjoittaja Markus_K (make80) » 1.2.2008 8:58

Peksiiii: Ei se ruisleipä kovin kuivaa oo ku sen siitä pannulta ottaa. Imee nimittäin itteensä ihan kunnolla sitä rasvaa. Pekonista ja makkarasta (sekä tietysti voista) sitä rasvaa riittää ruisleivän pehmittämiseen.

HelaKammo
-
Viestit: 1860
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja HelaKammo » 1.2.2008 11:23

Ei kait kukaan pekoni paistoon enää rasvaa laita :O

Siitähän irtoaa helposti pienestä paketista puoli desiä rasvaa! Ei varmasti ole kuivaa.

Markus_K (make80)
-
Viestit: 640
Liittynyt: 10.3.2004 8:25

ViestiKirjoittaja Markus_K (make80) » 1.2.2008 11:25

Ei oo tarvinu laittaa rasvaa pekonin paistoon. Laitoin sen sulkuihin tuohon äskeiseen kommenttiin, koska kuulosti että jotkut käyttää sitä kaikkeen kokkaukseen.

Peksiiii
-
Viestit: 81
Liittynyt: 30.5.2005 12:13

ViestiKirjoittaja Peksiiii » 1.2.2008 15:58

Niin ajattelinkin. Monesti tullut paistettua pekonipaketti. Pannulle jää mukava määrä rasvaa... Ei muuta kuin rikkoo muutamat kanamunat joukkoon. Sen jälkeen pinoo kaikki tuoreen luisleivän päälle. On muuten hyvää=)

J.V.K
-
Viestit: 122
Liittynyt: 31.3.2007 11:49

ViestiKirjoittaja J.V.K » 1.2.2008 16:36

Tässä toimiva ja suht. helppo resepti kalasta pitäville, vaikka vapaapäivän kunniaksi

Menü:
*Lohifile
*Perunamuusi

Elikkäs:
Lohifile
-fileroitu lohifile leikataan pystyviilloilla sopiviksi "syötävän kokoisiksi" palasiksi.
-erotellaan toisistaan harvakselleen
- maustetaan merisuolalla, sitruuna -ja mustapippuria
-levitetään smetanaa päälle
-painetaan palaset yhteen
(erottelusessio sen takia että kala maustuu kunnolla, eikä vain pinnalta)

Perunamuusi
-kuori puikulaperunat
-keitä perunat, vähän ennen kypsymistä ota perunat liedeltä
-kaada suurin osa vesistä pois perunakattilasta
-kaada oliiviöljyä perunoihin, kypsennä perunat
-kiehauta maito kattilassa
-kaada maito perunoiden sekaan, ja sekoita perunat muusiksi
-suolaa maun mukaan

Reseptiä voi ja kannattaakin soveltaa.
Tällä olen kotiväen yllättänyt pari kertaa ja kiitosta on herunut.


J.V.K

arc
-
Viestit: 3083
Liittynyt: 23.7.2003 23:39
Viesti:

ViestiKirjoittaja arc » 3.2.2008 16:42

mitä tuohon pekoniin tulee, niin tyttöystävä opetti valmistamaan sen mikrossa, tulee yllättävän hyvää. pannulla slaisseista tulee usein aika löysiä eikä ollenkaan rapeita, mikrossa ne käristyy hyvin. päälle kannattaa laittaa talouspaperin pala sillä ne rätisee aika paljon.

(en omista kattilaa koska olen poikamies)

veikkaan, että itse tuli yksin asuessa tehtyä ehkä hiukan keskivertoa "erikoisempaa" ruokaa kun monet kaverit tuppasivat tekemään mikronakkeja ja roiskeläppiä, mutta en ole kyllä ennen kuullut aikuisesta miehestä jolla ei ole yhtään kattilaa :D

H.Leinonen
-
Viestit: 572
Liittynyt: 20.4.2004 22:11

ViestiKirjoittaja H.Leinonen » 3.2.2008 18:59

^Nyt tiedät semmoisenkin... Nimittäin riisit, perunamuusit, nuudelit jne. löytyy nykyään ns. esivalmistettuina kaupoista ja ne tarvitsee vain lämmittää mikrossa niin mitäpä sitä kattilalla tekee... Ihan piruuttani siis taistelen normeja vastaan enkä suostu hankkimaan itselleni kattilaa jota en tarvitse vain sillä perusteella, että "kyllähän sitä kattila pitää löytyä"...

repo
-
Viestit: 194
Liittynyt: 12.8.2003 10:36

ViestiKirjoittaja repo » 4.2.2008 11:21

Äijäthä kokkaa täällä ihan tunteella. En oo enempää nauranu tätä foorumia lukiessa aikoihin.

Mutjoo,.kokeilkaas joskus korvata nachot ja sipsit vaikka näillä:

Virolaisvenäläiset küüslauguleivad

leikkaa ruislimppu paksuhkoiksi viipaleiksi, tämän jälkeen viipaloi leivät jälleen sormen levyisiksi tikuiksi, vähän vinottain.

Täräytä rohkea satsi voita pannuun, tiristele leivänpalasia runsaassa voissa, hiljaisella tulella, kunnes tikut saavat väriä.

Purista sekaan satsiksen verran valkosipulia, pyörittele leipien sekaan. Anna muhia minuutti-pari.

Kumoa talouspaperille, anna ylimääräisen ravan valua pois.

Ripottele päälle suolaa.

Aiheuttavat aromikkaita pieruja.

Pinnoitetut leivät:

Lado vaaleaa pahtoleipää pellille.

Sekoita kunnon setti gratinoituvaa juustoa (*, pala (ei valmiita muruja) sinihomejuustoa, vähän pippuria ja maun mukaan vähän valkosipulia, sekä pari munankeltuaista. Myös koko munan voi käyttää, mutta pelkän keltuaisen kanssa tulee parempi koostumus. Pinnoitteen tulee olla siis sitkeää.

Levittele paksu satsi juustotahna leiville, huitaise 210 asteiseen uuniin keskitasolle. Anna kerätä väri pintaan, varo polttamasta. Yleensä palavat pohjasta ensin.

Osa häviää ennenkuin ehtivät jäähtyä, mutta jäähtyneet voi leikellä sormen levyisiksi tikuiksi ja dippailla johonkin.

rapsakat meetwurstit:

valitse kaupasta viipaloitua kevytmetua tai salamia. Vähärasvaisesta tulee tällä kertaa _paljon_ parempi. Uskokaa tai älkää. Chili tai pippurijudanssit toimivat erinomaisesti

Laita talouspaperi kaksinkerroin lautaselle, lado makkaraa vieri viereen paperin päälle, kuitenkin niin, etteivät ne kosketa toisiaan, muuten tarttuvat toisiinsa.

Laita makkarakerroksen päälle jälleen toinen talouspaperikerros. Lado jälleen makkaraa.

En usko, että on fiksua latoa kolmatta makkarakerrosta kerrallaan.

Nuketa mikrossa täydellä teholla 3-4 minuuttia / 200g makkaraa.

Vaihda rasvaiset paperit kuiviin ja nuketa pari minuuttia lisää, kunnes makkarasiivut ovat rapeita.

Dippaile, kuten muitakin sipsejä.

gratinoituvia juustoja:

emmental
mozzarella
oltermanni
nuori gouda
kermajuustot yleensä

EI-gratinoituvia juustoja:

kaikki kevytjuustot
edam
cheddar

HelaKammo
-
Viestit: 1860
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja HelaKammo » 4.2.2008 11:52

Nuo virolaiset valkosipulileipakrutongit tai mitä ne sitten voisi olla suomeksi, niin on helppo tehdä vähän jo kuivuneesta leivästäkin myös näin:

- leikkaa leipä suikaleiksi, kuten yllä
- Lastaa kulhoon n. desi öljyä, oliiviöljy on hiukan "tuhlausta", perus öljy käy
- pistä sekaan chiliä jauhettuna tai pippuria valkosipulin lisäksi, jos haluat vään lisää ytyä
- heitä leivät kulhoon ja sekoita, anna olla hetken, sekoita taas
- Levitä uunipellille, 225 astetta ja 5-10 min, tarkkaile ettei pala

Babar
-
Viestit: 2730
Liittynyt: 23.7.2003 14:35

ViestiKirjoittaja Babar » 4.2.2008 13:06

Vaikka tämä nyt onkin raavaiden miesten ruokavinkit, niin sen verran huomautan, että kylmäpuristettu rypsiöljy on oliiviöljyä terveellisempää ja 1 dl ruokaöljyä pitää sisällään n.850-900 kcal.

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 4.2.2008 13:13

Eli 3700 kJ / 100 g. Kaupassa öljyä valitessa laatua voi tarkkailla siitä että se on mahdollisimman lähellä tuota.

Rypsiöljy ja oliiviöljy

Jos joku osaa/jaksaa vertailla noita rasvoja niin kertokaa :)

HelaKammo
-
Viestit: 1860
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja HelaKammo » 5.2.2008 12:29

Ja rasvoista OT:ta, niin öljy muuttuu paistettaessa ja käristettäessä ns. transrasvoiksi, jotka ovat kaikista haitallisimpia, eli kannattaa käyttää normaaleja kasviöljyjä, eikä pilata kalliin öljyn hyviä ominaisuuksia paistamalla, vaan käyttää pienemmillä lämmöillä tai salaatinkastikkeeseen. Kylmäpuristettujen öljyjen ns. hyvät ominaisuudet menevät tyystin hukkaan paistamalla, ja jonkun lähteen mukaan ne ovat jopa haitallisempia niin.


Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa