Octavia savuttaa

Vain dieseleihin liitttyvät asiat

Valvoja: ffp jäsenet

Iku
-
Viestit: 33
Liittynyt: 16.7.2004 23:44

Octavia savuttaa

ViestiKirjoittaja Iku » 12.4.2008 3:03

Mikä mahtaa olla vikana Skoda Octaviassa kun se kylmänä savuttaa rankasti sellaista sinertävän harmaata savua ja moottori täristää reilusti? Savutus ja tärinä häviävät kun moottori lämpenee ja tehotkin tuntuvat olevan tallella sekä pakokaasuarvot olivat katsastuksessa kohdallaan. Auto on siis 1.9 tdi 66 kw, vuosimallia 2000 ja sillä on ajettu 280 tkm. Moottorin tyyppikoodista ei ole tietoa.
Kyse on siitä, että uskaltaako tuollaisen auton ostaa vai onko siihen tulossa heti reilun parin tonnin remontti?

diffas
-
Viestit: 878
Liittynyt: 11.4.2008 14:24
Viesti:

ViestiKirjoittaja diffas » 12.4.2008 3:16

Kokemus sanoo et hehkut olis nyt syytä vaihtaa. :)

Pekopee
-
Viestit: 79
Liittynyt: 13.8.2007 21:38

Dieselin kylmäsavutus

ViestiKirjoittaja Pekopee » 12.4.2008 7:14

Kuuluu vähäsen asiaan tuo kylmän dieselin savutus. Siitä ei oikein muulla kikalla pääse eroon, kuin lämmittämällä moottoria, siihen sitävarten asennetulla lohkolämmittimellä aina, kun ulkolämpötila on alle +5 astetta jos se vain on mahdollista.

Savutus ulkokylmässä diesel moottorissa on ihan alkuun väistämätöntä ensimmäisten parin minuutin aikana. Johtuen siitä, että 1. Kylmänä koneen välykset on suurimmillaan 2. Suihkutettu polttoaine tiivistyy kylmille metallipinnoille. 3. Suihkusuuttimet ovat hiukan kuluneet 4. Jälkihehku ei toimi oikein. 5. Suihkutuksen ajoitus hiukan myöhäisellä.

Kylmä moottori tärisee ja käy epätasaisesti, koska polttoainen ei pala täydellisesti. Dieselin käynti kylmänä muutenkin perustuu hyvin väkivaltaiseen tapahtumasan jossa sylinterien ja suihkusuuttimien kaikki pienetkin paine-erot korostuu. Polttoaineen syttyminen myöhästyy koneen kylmyyden vuoksi. Muutaman kymmenen sekunnin sininen savutus ja täristely on väistämätöntä, hyvässäkin moottorissa. Mutta jos takamaisema peittyy siniharmaaseen savuun nykyaikaisen dieselin käynnistyttyä, pitäs ainakin tarkistaa: Hehkut ja niitten ohjaus, Suuttimet ja Suihkutuksen ajoitus. Ainakin noin vähän (280 000km.) ajetusta kamppeesta. Autoa ei ainakaan oo "viritetty myyntikuntoon".

Itse, jos olisin TDI friikki ostaisin tuon Skodan ja teettäisin siihen perusteellisen huollon, vaihdelaatikon öljynvaihtoineen, hihnanvaihtoineen, dieseljärjestelmän huoltoineen ja ajaisin sillä seuraavaan hihnanvaihtoon asti "makeaa vettä suu täynnä". Muuta isompaa tekemättä, kuin moottoriöljyn ja -suodattimen vaihdoilla.10 000 km. välein, sanokoon Volkkarin huolto ja "tietäjät" asiasta mitä tahansa.

Mutta kukin tavallaan.

Vanhassa etukammio - D/TD Volkkarissa liika kylmäsavutus korjaantui laittamalla suihkutusennakko hampaanverran aikaisemmalle ja samalla vaihtaen jakohihna, jos sitä ei oltu juuri vaihdettu.

Näissä suorasuihku TDI/SDI koneissa taas on omat keinonsa, joilla ne saadaan suht kylmäsavuttomiksi ekoja kymmeniäsekunteja lukuunottamatta.

Huom. Kaikki Skodan henkilöautodiesel koneet ovat Volkswagen/Audi valimosta kotoisin.

Nimim. Kokemusta VW dieseleillä alkaen vuodesta 1977 paljon yli miljoona kilometriä ilman ainuttakaan moottorivauriota. Volkkareitani en ikinä oo vieraalla huollattanut, mikä mainittakoon. En myöskään koskaan oo ostanut alle 400 000km. ajettua D-Volkkaria. Turbomallit oon myöskin yleensä kiertänyt kaukaa ymmärrettävästä syystä. Ostan auton ajaakseni en korjatakseni.

TDI/SDI Volkkareilla en oo ajanut metriäkään enkä kait koskaan tule ajamaankaan. Joten viisaammat kertokoon, miten niitä pitää hoitaa.

Kane
-
Viestit: 344
Liittynyt: 1.11.2003 20:45

ViestiKirjoittaja Kane » 13.4.2008 9:53

Aika tilitys^ = ) ... Ei nämä TDI:t nyt niin huonoja ole, mutta kyllä esikammio-koneiden kestävyydelle täytyy hattua nostaa!

Mutta asiaan^^... Todennäköisesti sun Skodan pellin alla majailee ALH-mosa...
Ihan asiaa tuo hehkujen tarkistaminen, ym... Lämpötila-anturin tarkastamisen lisäisin tuohon listaan vielä...
Jos ruiskupumppu on myöhällä, autoa saa vähän hangata, ennen kuin syttyy, mutta sitten pitäisi käydä ihan hyvin...

Jotenkin tuntuu siltä, että suutimet eivät ole enää ihan "synkassa" keskenään... Joku tai jotkut suuttimista eivät tuota kunnon "sumua" ja kylmällä koneella ilmiö korostuu ja tulee huomatuksi koneen rykimisenä ja savutuksena.
Suuttimillekin on oma huoltovälinsä, ohje taitaa olla 150 000 km, mutta yleensä kestävät kyllä paaaaaljon kauemmin...
VAG-Com kiinni ja katsaus koneen sielunelämään... Suuttimien korjauskertoimistakin voi jo jotain päätellä....


Palaa sivulle “Tekniikka - Diesel”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa