Kyllästyin Altea XL:n (-08) surkeisiin valoihin ja mittailin hieman jännitteitä. Lyhyillä oli jännite 12.3V ja pitkille vaihdettaessa lyhyiden jännite putosi 10.8V:iin ja pitkillä oli sama 12.3V (lyhyethän palavat näissä aina).
Koodasin autoon xenonvalot eli kerroin sähköpääkeskukselle, että autossa olisi xenonit. Jännite pompsahti lyhyillä ->13.6V ja jännite ei niillä enää muutu kun räppää pitkille). Pitkillä on yhä sama 12.3V, mutta valoteho niilläkin siis parani selvästi.
Koska autoon ei tule oikeasti mitään ohjainlaitteita, ei can-väylään aina kytkeytyviä kaksoisksenoneja voi koodata. Kaksoisksenonithan on ainakin alteassa aina kääntyvät ja tarvitsevat väylästä tietoja. Pitkiin ei saa siis näin helposti lisää löylyä.
Heitin vielä Osram Night Breakerit ja nyt näkee jo jotain ;)
Nämä neuvot taitavat päteä lähes? kaikkiin? PQ35/PQ46 pohjaisiin, sillä Espanjan kuplassakin oli 3C pääkeskus. Tällä konstilla lienee aftermarket Xenonitkin mahdollista asentaa ilman vastuskikkailua?
Lisää valoa edullisesti...
Valvoja: ffp jäsenet
Asentelin tuossa jokunen viikko sitten tuollaisen xenon- jälkiasennussarjan pitkille, tiesin jo etukäteen että tarvitsen "vikajärjestelmän" ohituspalikan ja relesarjan. Tuntuu jotenkin turhalta lämmittää konetilaa kahdella 50w vastukselle joiden sijoittaminen siististi tuottaa vielä ongelmia. Onko uudemmissa konsernin tuotteissa mahdollista koodata tuo valojen vikailmoitusjärjestelmä pois käytöstä? Sakara-aaltomuotoiselle jännitteelle tuskin saa mitään mutta sen kanssa pärjää kun asentaa tuon releen xenon- sarjalle.
Palaa sivulle “Tekniikka - Yleinen”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa