Ensiksi tuli mieleen hall-anturi. Sitä testasin ledivalolla plusjännitteen ja anturin lähdön välillä (kuvan kohta 5). Koe osoittaa että anturin lähtö on kokoajan lähellä maapotentiaalia kun liitin on irti. Kun laittaa sytytysvirran päälle niin ledivalo vähän himmenee eli jotain tapahtuu. Hall-anturin käyttöjännite on samassa liittimessä jotain kymmenen volttia tai yli liitin irti.
Seuraavaksi koitin simuloitua hall-signaalia eli tökkäsin lähtöjohdon maapotentiaaliin. Ei mitään.
Sitten sama testi sytytyksen "transistoriasteelle" liitin kiinni (Kuvan kohta 6) kuutosnastaan jota joissain autoissa ohjataan suoraan hall-signaalilla. Mulla tässä jossain välissä on sytytyksen ennakon ohjausboksi. Tulos taas ei mitään. Kyseisen laitteen käyttöjännite myös selvästi yli 10 V.
Ei tuo niin kummoinen järjestelmä ole ettei sitä pitäisi ymmärtää, mutta silti en tajua sitä miksi hall-johdossa on koko ajan maapotentiaali tai lähes. Pitääkö se ollakin niin? Jos, niin sitten taitaa olla enää puola mahdollisten vikakohteiden listalla. Sitä ajattelin seuraavaksi mennä mittailemaan.
Hommaa ei erityisesti helpota se että aika ulkomuistista joutuu pakkasessa toimimaan kun mun korjausmanuaali on jenkkiversiolle ja sytytys on tietty se yksi suuri ero mikä euroopan ja jenkkilän malleissa on...
