Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

Projektit, joissa oikeasti tapahtuu jotain, eikä vain suunnitella ja haaveilla.

Valvoja: ffp jäsenet

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 19.1.2020 0:06

Kokeillaas riittääkö vielä seuraajia taas yhdelle 1.8t kakkikselle.

Työmatka kulkineeksi tuli hommattua kesällä 2018 pitkällisen etsinnän jälkeen ''isolohko'' kakkonen, kriteereinä oli suht ok korinen 1.8 koneella ja 5 lovisella laatikolla oleva yksilö.

Kuva

Kesä ja talvi mentiin ongelmitta mutta sitten syntyi ajatus tekniikan vaihdosta turbotekniikkaan joten aloin etsimään sopivaa tekniikan luovuttajaa. Sopivasti avklle tuli myyntiin järki kilometreillä oleva audin a3 1.8t quatro eikä hintakaan karannut oman budjetin yli.

Kuva

Aluksi tästä oli tarkoitus kerätä vain tarvittavat osat swappia varten mutta olikin suht pienellä laitolla takaisin tieliikenteeseen korjattavissa niin leivoin siitä talviauton golffin koritöiden ajaksi. Koska tekniikan luovuttaja auto oli quatro ja tälläkin foorumilla on muutama tieliikenteeseen asti ehtinyt vetotavanmuutos golffi toteutettu aloin etsimään itsellekkin syncro golffia vetotavan muutosta varten. Ei tainnut mennä tuntiakaan siitä kun osto puolelle jätin ilmoituksen syncro/country golffista joka olisi hintaluokaltaan sellainen että raaskisi sen tähän käyttöön silpoa.

Kuva

Nytkun on pihat täynnä raatoja oli aika alkaa todenteolla töihin että tämä olisi ensikesänä jälleen ajossa, tänä talvena siis tarkoitus käydä pelkästään kori läpi ja toteuttaa tekniikan vaihto ja pienimuotoinen piristys, ajaa etuvetoisena yksi kesä tai kaksi riippuen kuinka talous antaa periksi ja sen jälkeen aloittaa vetotavan muutos projekti, siitä siis lisää tulevaisuudessa toivottavasti.

Nyt itse nykyhetkeen, auto kokenut pieniä päivityksiä oston jälkeen jotka on tehty tekniikan vaihtoa silmällä pitäen elikkäs. Alustasarja vaihtunut bc racingin br:ään ja vanteet vaihtuneet ats dtc superlighteihin koossa 15x8 ympäriinsä.

Kuva

Jottei aloitus postauksesta tulisi pelkkä romaani niin laitellaan menneen viikon tapahtumat kuvina.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Siinäpä jotain pientä alkuun, hommat jatkuu nyt alustan osien kiikuttamisella maalarille ja massojen poistolla pohjasta, pyöräkoteloista sekä konehuoneesta. Sana on vapaa ja kaikki kommentointi otetaan rakentavasti, eläessäni en ole vielä bensaturbojen sielun elämään perehtynyt saati sitten tekniikan vaihto projektia toteuttanut joten kysyttävää tulee olemaan varmasti paljon....-Tuomas

PLe
-
Viestit: 882
Liittynyt: 1.8.2003 12:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja PLe » 20.1.2020 9:13

Mikä vm. sulla kakkis eli tuleeko katilla vähäpäästöinen? Kun teet sähkötyöt, tee siitä kunnollinen kartta muillekin näitä prjojekteja touhuaville, kiitos.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 23.1.2020 21:47

Koppa on -91 eli tulee vähäpäästöinen. Tarkoitus olikin tehdä jonkinlainen yhteenveto sähkötöistä kohan sinne asti päästään, ulkomaan foorumeilta tuntuu löytyvän niistä aika kattavasti tietoa mutta vaatii silti vielä jonkinverran asiaan perehtymistä.

Korityöt saatu tälläviikolla aika mukavasti käyntiin ja löydetty itselle sopiva tekniikka jolla lähteä massoja poistamaan, tähänkin on niin monta tapaa kun on tekijääkin mutta itsepäädyin seuraavanlaiseen työjärjestykseen. Monitoimikoneeseen kaavinterä jolla poistaa suurimman osan massasta, tämän kanssa ei tarvitse kuumailmapuhaltimella/toholla leikkiä lähtee ilmankin. Sen jälkeen jäljelle jäävät massat rälläkkään kiinnitettävällä pyöröharjalaikalla (suosittelen koko naaman peittävää suojamaskia).

Enimpien massojen poisto tavalla tai toisella nopeuttaa huomattavasti eikä tule ihan niin mahdotonta siivoakaan, teräsharjalaikan käyttöön hommasin pyörintänopeuden säädöllä olevan akkurälläkän jolla työskentely on huomattavasti mielyttävämpään kun saa pudotettua pyörintänopeuden sopivaksi, 3000rpm pyörintänopeudella massa ei sula vaan lähtee muruna pois...

Kuva

Kuva

Kuva

Ensin pyöräytän pyöräkotelot puhtaaksi joka nurkalta ja sen jälkeen ''helpoimmat'' eli pohja ja konehuone. Ruostehommia jonkin verran tiedossa mutta koppa on osoittautunut ikäisekseen kovaksi niinkuin oli toiveissa, peruspaikoissa kuitenkin korjauspaloja vaativat reiät joten ei virheetön tämäkään.

Kuva

Kuva

Kuva

Molemmilla puolilla helman takapäässä/pyöräkotelossa reikä + täyttöputken kannake hieman pehmennyt. Näihin paneudutaan sitten kun massat poistettu kauttaaltaan.

Jarruosat ja alustan puslat ostoslistalla ensimmäisenä, onko näihin löytynyt tehokkaampaa jarrutehostinta kuin tuo isoin vakio eli 9'' ?

Tästä jäi nyt talliin ykspisteruiskun vakio keruusäiliö/painepumppu/suodatin paketti joka ei ainakaan vielä ole vuotanut joten jos jollain tälle tarvetta niin täältä löytyy sopuhintaan..

USAgti
-
Viestit: 194
Liittynyt: 13.11.2016 20:56

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja USAgti » 28.1.2020 23:05

Onko countryn tekniikka siis tulossa golffiin? Jos ei ja countrystä on virranjakaja ylimääräisenä niin voisin ostaa pois.

Hyvältä näyttää tekeminen tässä vaiheessa. Lisäilehän tarinaa ku tapahtuu enempi.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 8.2.2020 19:30

Countrysta tulossa pääasiassa käyttöön vain pohjalevyn osia, tehostettu hammastanko ja taka-askelisto joskus kun sinne asti päästään, sisustan osista ''pehmeä'' kojis, nahkaratti ja keskikonsoli jää itselle. Ajatuksena kuitenkin pitää ajokuntoisena kunnes on aikaa sen purkamiselle niin on helpompi siirrellä.

Tällä viikolla lähti alustan osia maalaukseen, apurunko ja tukivarret on viimekesänä uusittu mutta noiden tarvike osien maalipinta ei kovin kestävää ole joten maalaukseen lähti nekin.

Kuva

Myös vaihdelaatikko löysi tiensä uuteen osoitteeseen tänään, Laatikoksi tuli corradosta peräisin oleva ATB-tunnuksinen yksilö joka on varustettu peloquin tasauspyörästön lukolla, odotukset lukolliselle laatikolle ovat melko kovat mutta ainakin kesällä tehdyn koe istumisen perusteella kyseessä on varsin toimiva tuote jonka avulla näistä vajaa vetoisistakin saa ajettavia.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 16.2.2020 0:03

Massanpoistossa aletaan olla kohta jo voiton puolella, varapyöräkotelon ja takahiekkapellin väli on sen verran ahdas että jos sen haluaisi hyvin puhdistaa pitäisi hiekkapeltikäyttää irti. Tulevaisuudessa kuitenkin kontinpohja vaihtuu kun vetotavan muutos on ajankohtainen niin silloin pääsee sinne paremmin käsiksi joten otetaan nyt niin pitkälle kun vain kuppilaikalla yltää...

Kuva

Mitä enemmän pohjaa on saanut puhtaaksi sitä enemmän löytyy varteenotettavia paikkoja ruostumiselle vaikka massa on ollut päälleppäin ehjä ja hyvin kiinni, lisää hitsausta vaativia paikkoja ei ole kuitenkaan tullut kuin yksi vastaan.

Kuva

Tunkkaus paikkojen juuret oli päässyt aikamukavasti hautumaan massan alla joten ne päästelin suosiolla irti, pohja on näilläkin aluella vielä kova joskin aika hyvin syöpynyt.

Kuva
Kuva
Kuva

Täytehommina tullut käytyä jarrut ja olkavarret valmiiksi läpi odottelemaan sitäpäivää että auton saa joskus pyörilleen, mukavaa vaihtelua pelkälle massanpölistelylle.

Olkavarret maalattuna, uusilla laakereilla ja navoilla.
Kuva

Etusatulat on mallia girling g60, takasatulat mk4 golffista. Etusatulat tuli itselle valmiiksi kunnostettuna joten niihin ei tarvinnut kun uudet palat laittaa. Takasatulat maalailin etusatuloiden kanssa samaan väriin ja uusin kaikki tiivisteet.

Kuva
Kuva

Levyiksi tulee nyt perus brembot eteen ja taakse, jarrupääsylinteriksi ostin t4 portterin absittoman 25,4mm sylinterin. Menee suoraan kakkoskoppasen 9'' tehostajaan eikä autodocilla hintakaan ollut paha..

Kuva

Polttoainelinjat omassa päässä jo suunniteltu aika näyttää mitä sattuu tulemaan, runkolinjat pohjaan 12x1mm rosterista. Vakio keruusäiliön tilalle uusi säiliö rosterista tilavuudeltaan n.litra ? Kaikki liitokset toteutan an liittimillä koossa an8, tavoitteena on että klemmareita ei ole kuin tankkipumpun päässä. Painepumpuksi boch 044, riittääkö keruusäiliötä täyttämään vakio tankkipumppu vai kannattaako sekin uusia tehokkaampaan ?

KKD motorsportilta tilasin hitsattavat rst nipat keruusäiliöön ja runkoputkien päihin. Putkiin tuleviin nippoihin sorvasin upotuksen niin että nippaa ei tarvite hitsata putkenpäähän vaan itse putki menee n 6mm nipan sisään, tuntuisi ainakin tukevammalta ja on myös helpompi hitsata.

Kuva
Kuva

Pohjaan tulevat putkien kannakkeet vaikutti omasta mielestä aika korkeilta joten madalsin niitä sen verran mitä kehtasi ilman että tukevuus kärsii.
Kuva

getari16vee
-
Viestit: 185
Liittynyt: 13.3.2014 17:26

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja getari16vee » 16.2.2020 20:07

Hyvältä näyttää kyllä tekeminen! Kunnolla nuo pohjan ruostetyöt kannattaa tässä vaiheessa tehdäkin.
Itse en haikaile yhtään tuota vaihetta projektista;)

tex-
-
Viestit: 64
Liittynyt: 3.3.2018 18:56

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja tex- » 17.2.2020 18:43

Minä käytin edellisen harrastusautoni liikkeessä pohjan massauksessa. Koko sen jälkeisenä aikana ei enää tarvinnut tuskailla pohjan ruosteiden kanssa. Ja sillä autolla ajettiin autosuunnistusta hyvinkin haastavissa olosuhteissa.
Ajattelin tehdä saman oman gti:ni kanssa kunhan saan sen valmiiksi.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 1.3.2020 19:26

Jaahas

Kori tainnut nyt kuukauden päivät olla grillissä ja ilokseni voin todeta että massanpoisto operaatio on nyt valmis, tunteja mahto palaa noin sata mutta en ole kyllä tarkempaa kirjaa pitänyt. Kaiken kaikkiaan massan alta löytyi sen verran tekemistä ettei ole käynyt missään vaiheessa mielessä onko kyseinen operaatio turha vai ei, suosittelen lämpimästi kaikille jotka aikoo näitä omistuksessaan kauemmin pitää ja välttyä isommilta hitsauksilta tulevaisuudessa..

Vaikka aiheesta kuvia jo täältä löytyykin niin pistetään nyt tälle aiheelle stoppi lisäämällä vielä pari.

Kuva
Kuva
Kuva

Seuraavaksi vuorossa jonkinverran hitsaushommia, ruostevaurioiden lisäksi hitsailen pohjasta turhia reikiä umpeen sekä iskaritorneihin vahvike saumat. Etuiskaritornit tuli jo kokeilumielessä hitsattua..

Kuva
Kuva


Tekniikan päivityskin alkaa pikkuhiljaa hahmottua, vannoutuneena diesel miehenä on tähänkin koppaan tarkoitus saada suht alhaalta vetävä pakettikasaan joten näillänäkymin lohko tullaan stroukkaamaan 2 litraseksi. Stroukki mäntiäkin taitaa saada ainakin 3 eri merkiltä mutta taidan päätyä mahlen mäntiin siinä toivossa että olisivat pitkäikäiset eikä tarvitsisi joka kesä olla aukomassa vaan saisi keskittyä joskus ajamiseenkin, veiveiksi kaavailtu IE:n h-profiileja.

Kampiakseli tuli tälläviikolla kotiin ja on peräisin 2.0tfsi moottorista, ainakin foorumi tietojen perusteella tämä pitäisi olla ns. bolt on akseli kun vain öljypumpun rattaan vaihtaa 1.8t malliseen. Iskunpituus tässä siis 92.8mm

Kuva

Sebastian
-
Viestit: 8647
Liittynyt: 3.8.2003 15:43

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Sebastian » 2.3.2020 15:38

Itse jo kyllä tässä vaiheessa vaihtelisin pohjan osat.

Jule
-
Viestit: 101
Liittynyt: 8.10.2014 23:13

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Jule » 2.3.2020 18:28

Hyvän näköistä. Teitkö iskaritorneihin mitään reikiä ennen hitsausta vai veditkö isoilla Virroilla?
Niin heti kun korigrilli vapautuu niin täällä olisi ostaja :)

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 2.3.2020 20:01

Sebastian kirjoitti:Itse jo kyllä tässä vaiheessa vaihtelisin pohjan osat.


Mukavampi välillä kerätä vähän valuuttaa/osia vetotavan muutokseen jotta sen saa aikanaan ''nopealla'' aikataululla sekä mieleisellä kokoonpanolla alta pois.

Jule kirjoitti:Hyvän näköistä. Teitkö iskaritorneihin mitään reikiä ennen hitsausta vai veditkö isoilla Virroilla?
Niin heti kun korigrilli vapautuu niin täällä olisi ostaja :)


Iskaritornit tiggailtiin sisäpuolelta niin että vedettiin vain saumat peltien liitoskohtaan, näin jää konehuoneen puoli siistimmän näköiseksi ilman saumojen viimeistelyä.

Kuva

Korigrillistä raaskii luopua vasta kun raapii joka kulmasta :D mittoja voin toki antaa jos jollakulla niille tarvetta.

Sebastian
-
Viestit: 8647
Liittynyt: 3.8.2003 15:43

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Sebastian » 3.3.2020 8:28

Eihän pohjalevyn muutokset vaikuta vaikka etuvetona ottaisikin käyttöön ekaksi.
Nyt kun kaikki paljaana niin ois nätti vaihdella.

Jule
-
Viestit: 101
Liittynyt: 8.10.2014 23:13

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Jule » 3.3.2020 22:28

Korigrillistä raaskii luopua vasta kun raapii joka kulmasta :D mittoja voin toki antaa jos jollakulla niille tarvetta
.
Mitat kyllä kelpaa,tuommoista kyllä havittelisin.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 14.3.2020 21:44

Nytkun on kori pihan puolelta puhdas niin aika siirtyä sisälle.. Alun perin oli taroitus pitää aikasemman omistajan laittamat lisäbitumit lattiassa vaan kun aloin tehtaan reikiä hitsailemaan umpeen niin sieltä löytyikin kosteutta vaikka auto on jo reilun kuukauden seisonut tallissa ilman sisustaa.. Tehtaan laittamista tulpista oli liimamassa antautunut ja sitäkautta tullut vettä sisään, kosteudesta johtuen oli aika laajalta alalta jo tehtaan bitumitkin lähtenyt lohkeilemaan ja lähti käytännössä noita jälkiasennettuja mattoja repiessä pois. Tämän johdosta revin kauttaaltaan jälkiasennetut bitumit pois ja tilasin 6kg kuivajääraetta tehtaan vielä kiinni olevien bitumien poistoa helpottamaan, otetaan nyt kaikki pois niin ei jää mieltäpainamaan.

Kuva

Pienempiä reikiä tuli jo 6kpl ummistettua ja noista isoimmista toinen, näiden umpeen hitsaamisella ajatuksena se ettei vastaavaa kostumista pääsisi tulevaisuudessa tapahtumaan.

Kuva

Polttoainelinjojen kovat putket taivuteltu niinkuin ne päissäni olin kuvitellut ja ainakin omaan silmään mukavan yksinkertaisen ja toimivan oloinen kokonaisuus, kannakkeiden madallus sai viimeisen silauksen kun korvasin mukana tulleen ''kannen'' rosterista tehdyllä suoralla mallilla jossa vielä senkkipultti, tämä taisi kokonais korkeudesta pudottaa vielä reilun 5mm.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

getari16vee
-
Viestit: 185
Liittynyt: 13.3.2014 17:26

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja getari16vee » 15.3.2020 15:17

Putkien toteutus näyttää lähes samalta kuin itsellänikin on, ei noita kauhean erilailla taida tuonne pohjaan kyllä edes saada ;)
Ainut asia mikä ainakin itseäni vähän arvelutti on tuo polttoainelinjan ylös tuonti rintapeltiä pitkin, kun ainakin omassa tulee downpipe suhteellisen läheltä. Omaani vedin Teflon letkulla alhaalta ylös ja päälle lämmön kestävä silikoni suoja. Tämän pitäisi kestää...

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 22.3.2020 12:59

Taka ajatuksena tuolle linjojen ylös nostolla oli se että liittimiin pääsee käsiksi konehuoneen puolelta, ahdasta voi toki tulla mutta eiköhän kaikki ole tehtävissä :)

Kuva

Countrysta purin tehostetun hammastangon ja vaihdoin siihen tiivistesarjan, laittelen tähän kuvat miten kyseinen aparaatti purkautuu jos jollain on sama edessä.

Kuva
Tähän suosittelen ''avaimen'' tekemistä, helpottaa kasaus vaiheessa kiristystä, materiaali on tuossa korkissa aika pehmyttä joten helposti hakkaamalla kiristäessä vaan pyöristyy.
Kuva
Kuva
Ennen booriakselin poistoa pyörittelin hammastangon keskelle ja otin vielä booriakselin asennosta tässä vaiheessa kuvan.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuvassa näkyvästä hahlosta pyörittämällä saa lukitus sokan pään näkyviin ja sitä myöten pyörittämistä jatkamalla pois..
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Siinäpä se koko komeus on osina, itse en poistanut tuota tangonkyljesää olevaa isoa ''mutteria'' sen alta löytyy muoviholkki jolla kiristetään ilmeisesti tangosta välykset pois, jos tämän haluaa avata suosittelen merkitsemään asennon missä se on ollut.

Classicpartsin originaali tiivistesarja
Kuva

Kasaus luonnollisesti päinvastaisessa järjestyksessä ja suosittelen voitelemaan stefat tehostin öljyllä, itse kulmavaihde osaan ohjausvaihteeseen tarkoitettua rasvaa. Päälle vielä pesumaalaus niin on taas kuin uusi..
Kuva

Kuivajäät tuli torstaina ja samana päivänä oli bitumit poistettu, aika kivuton homma tuolla menetelmällä.
Kuva
Kuva

Tulipellissä oleva materiaali on sen verran tiukassa kiinni että siihen ei paljon jäädytykset vaikuta vaan lähtee pelkästään mekaanisesti poistamalla, pitää palata korin sisäpuolelle kohan on ulkopuolen ruostepaikat käsitelty, näistäkin otettiin esimakua aukasemalla tuo kuskin puolen takahelma.

Kuva

Alle tukipelti
Kuva
Tämän päälle pintapelti ja saumat kiinni.
Kuva
Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 3.4.2020 17:31

Ruosteille annettu viikko kyytiä ja viikonlopulle tulinoudettua uus argonipullo niin saa sulatella taas niin paljon kun vaan kerkee, kuvat noista pelti tilkkutäkeistä ei kuitenkaan ketään kiinnosta niin laitetaan pintaraapasu siitä mitä on maailmalta kotiutunut.

Stroukki mäntiä ois saanut ainakin Wisecoina ja JE:nä mutta edellä mainitut ei itsellä herättänyt omistushaluja joten aika näyttää menikö rahat hukkaan kun päädyin mahleen.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Veiveiksi IE:n hprofiilit riffle porauksella.

Kuva

Näiden kaverina tuli vielä suutintukki ja vasenkätinen imusarja löytyi edukkaasti suomesta.

Kuva
Kuva

An-liittimiä on vielä läjäpäin tulossa kun tuntuu suomessa olevan aika hinnoissaan, pumpun liittimet tuli ja vastasi odotuksia, näyttää siltä että tavoite tehdä koko linjasto an8 kokoon onnistuu kokonaan ilman muutos nippoja jotka turhaan supistaa linjan kokoa. Noita bochin 044 saa muuten autodocilta ihan kilpailukykyiseen hintaan.

Kuva

Kaveri piiristä löytyy positiivisia kokemuksia sähköisistä ohjaustehostimen pumpuista joten päädyin samanlaiseen tässäkin projektissa, sijotus paikka on vielä harkinnassa mutta suurimmalla todennäköisyydellähän se tulee sinne minne mahtuu :D

Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 11.4.2020 18:56

Ruostehommat saatu päätökseen ja sinetöity ensimmäisellä maalikerroksella, maaliksi tuli normadurin 65.

Paikkoja ei loppuunsa paljon ollut mutta kyllä niihin tigillä hitsatessa sai aikaa menemään, Molempien helmojen päädyt vaihdettu sekä tankin täyttöputken kannake. Näiden lisäksi pikkupaikkoja sinnetänne, pahimpana ehkä tuo apparin puolen takanurkka jonka sai sisäpuolelta rakentaa aikapitkälle kokonaan uusiks. Aiemmin mainittuja ''ylimääräisiä'' tehtaan reikiä oli lopulta niin monta että lopetin jo laskemisen, nyt ei pitäs olla tulevaisuudessa ongelmia siinä etteikö kosteus pysyisi sillä puolella minne kuuluu.

Seuraavaksi saumailen peltisaumoja koriliimalla jonkajälkeen toinen kerros kauttaaltaan, näiden jälkeen sisäpuolelta loput bitumit pois ja sinnekkin maalit niskaan. Sisäpuolelle riittänee yksikerros, sen verran peittävää tavaraa tuo normadur on.

Jos on hyväksi todettua äänieristettä suositella tuonne lattiaan niin kertokaa ihmeessä.

Pakoputken ulostuloa oli takahiekkapellissä joku aiempi omistanut vähän suurentanut niin ja näin mutta oli onneksi taittanut tuon mutkapalan vaan sisään eikä leikannut pois joten oli helppo siistiä.

Kuva
Kuva

Kuva
Kuva

Aiemmin mainitut kiinan an-liittimet tuli viikolla niin pääsee sitäkin puolta jatkamaan kohan maalaus hommat valmiit, myös jarruputket ja letkut pitäisi kotiutua ensiviikolla.

Kuva

PLe
-
Viestit: 882
Liittynyt: 1.8.2003 12:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja PLe » 13.4.2020 21:42

Hommasin tuollaista levyä äänieristeeksi, sitähän ei ole vielä testattu...
https://www.hifitalo.fi/silentcoat-vaim ... ropack-75m

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 19.4.2020 11:23

Samapaketti silentcoattia tuli tilattua, eiköhän tuo asiansa aja. Hinta on ainakin houkuttava vrt kilpaileviin merkkeihin...

Polttoainejärjestelmää tuli eilen jatkettua ja on nyt aikalailla suodattimen an-sovitteita vaille valmis, kuvissa mallin vuoksi suodattimelle tulevat anlit teipillä kiinni...

Kuva
Kuva

Sisältämaalasin pohjan valkoiseksi niin on vähän valosampi lätkiä bitumeita kiinni.

Kuva

Nytkun on päästy ruostumattoman makuun niin samasta tavarasta tankin pannat.

Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 1.5.2020 21:49

Mukavaa vauhtia saanut autoa eteenpäin mutta on kyllä tullut kaikki vapaa aika tallissa oltuakin.

Vaimennus hommat on noin puolivälissä. Takakyljet, kontin ''takaseinä'' ja katto vielä jäljellä mutta pohja alkas olemaan ok.
Silentcoatin päälle liimasin tuollaista 10mm paksua solumuovia siinätoivossa että lattia verhoilu istuisi paremmin kuin pelkällä bitumilla.

Kuva
Kuva

Ohjaustehostimen pumpulle tehtiin kannakkeen raakile, pitää viimeistellä joskus kunhan saa keulan koe kasattua ja näkee paljonko tuota joutuu vielä muokkaamaan, ahdasta tulee kaaren kanssa varmasti mutta kyllä sen sinne saapi mahtumaan.

Kuva
Kuva
Kuva

Tänään nostettiin tankki paikalleen ja tehtiin keruusäiliön linjat loppuun.

Kuva
Kuva

Myös pakoputki tarpeita olen haalinut läjään, turbolta taakse asti 3'' tuumasella ja takavaimentajalta 2x2.5 ulos.

Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 10.5.2020 11:41

Alustan osien maalauksen kanssa on ollut pari muuttujaa mutta hyvällä tuurilla ne tulee ensiviikolla uunista ulos.

Tavoitteena olisi ennen kesäkuuta saada kori pyörilleen, grillissä tehtäviä hommia ei oikeestaan ole enää kuin kotelosuojan laitto helmoihin ja koritulppien liimailu. Pakoputken takaosa tarkoitus tehdä grillissä kunhan on taka-akseli paikoillaan.

Jarruputket väänneltiin taakse asti valmiiksi, ei puutu kun parit mutkat ennen tasonsäätöä.

Kuva

Kuva

samza
ffp jäsen
Viestit: 1611
Liittynyt: 29.5.2004 15:40
Viesti:

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja samza » 10.5.2020 15:30

siistinnäköistä työtä!

Sattui tuossa viimeisessä konehuonekuvassa silmiin, että paisari on tulossa samaan kohtaan missä ennenkin?
Itse jos toista rakentaisin niin harkitsisin vahvasti paisarin siirtoa apparin puolelle tuohon samoihin kohtiin, tai hieman etupuolelle iskaritorniin, mutta nämä nyt on niin makuasioita ja enkä tiedä miten ahtoputket/ilmanoton yms olet suunnitellutkaan.
Mutta hyvä siitä tulee :)

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 18.5.2020 11:37

Hyvä huomio tuosta paisarista, konehuoneen puolella on vielä oikeestaan kaikki sijoittelut auki, tarkentunee sitten kun pääsee koe sovittelemaan ja suunnittelemaan :)

Alkuviikosta sain viimein maalauksessa olleet osat kotiin joten ei muutakun puslat niskaan ja koriin kiinni.
Kuva

Taka-akseli kun oli nostettu paikoilleen pääsi tekemään viimeiset jarruputkien taivutukset ja näin ollen alkais jarrulinjat olemaan valmiit, etupään putket ja tehostin paketti luonnollisesti irrotetaan vielä konehuoneen maalauksen tieltä joten ne on vaan sovitusta varten paikoillaan.

Sillävälin kun kasailin etuapurunkoa paikoilleen niin kaveri taivutteli akseliin kovat putket, netistä löyty aika montaa variaatiota näistä mutta ainakin omaan silmään näistä tuli täydelliset.

Kuva
Kuva

Kuva
Kuva

Tästä päästiin pakoputken tekoon ja siinä vierähtikin pari iltaa aika tehokkaasti, kuvat puhukoon puolestaan :)

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

PLe
-
Viestit: 882
Liittynyt: 1.8.2003 12:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja PLe » 20.5.2020 14:07

...ja nehän puhuu puolestaan, jälki on kadehdittavan ammattimaista... se maalaa kellä pensselit!

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 1.6.2020 23:58

PLe kirjoitti:...ja nehän puhuu puolestaan, jälki on kadehdittavan ammattimaista... se maalaa kellä pensselit!


Kiitoksia :) koitetaan jatkaa samalla laadulla maaliin asti.

Pariviikkoa kesälomaa takana ja auto on edennyt mukavasti, olis edennyt vieläkin paremmin kun olisi ollut osahankintojen kanssa ajoissa...

Golffi pääsi pyörilleen 4kk grillissä olon jälkeen ja näin ollen tuli audin päivät käyttöautona täyteen, kone nostettiin käytännössä korista koriin, ainoastaan imusarja ja suutintukki vaihtui tässävälissä.

Kuva
Kuva

Ahdin, cooleri ja syyläri on tulossa ja pitäisiä kotiutua tälläviikolla, tavoitteena olisi tehdä seuraavaksi syyläri+cooleri paketille kannakointi ja saada pakosarja heppailtua siihen malliin että saisi lohkon koneistamolle. Näin ollen olisi projektin edistymisen kannalta hyvä aika kolvailla pakosarja ja suurin osa pakoputkesta nippuun sillävälin kun moottori on maailmalla.

Tähän asti mentiin laina tigillä joka palveli kyllä kori ja rst töissä varsin moitteetta mutta oli ainoastaan tasavirtakone joten sillä ei olisi alumiini hommat onnistunut, kaiken lisäksi tämän projektin kuluessa on kipinä tig-hitsaukseen syventynyt ja näin ollen tuli päädyttyä oman koneen hankintaan.

Koneeksi valikoitui pitkällisen vertailun jälkeen Kempin MasterTig 235 ac/dc. Etenkin tämmöiselle harrastelialle jolla ei ole vielä ajan tuomaa kokemusta koneen säätämisestä Kempissä oleva weld assist helpottaa elämää kummasti.

Kuva

Pakosarja savotan kerkesin aloitella kollektorin osalta, hyvin yksinkertainen sahausjigi helpottamaan kulmien leikkausta ja tämän jälkeen homma onkin aika yksiselkoinen.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Näillä eväillä taas eteenpäin. Pakosarjan osat käyn vielä puhaltamassa ennen hitsaus hommia niin ei tarvitse teräsharjalaikalla noita valmistella, sitäkun on saanut jostain syystä viimeaikoina pyöritellä ihan riittämiin :)

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 8.6.2020 21:46

Syyläri ja cooleri istutettu keulalle pakettina, tavoitteena oli että lukkopellin pystyy purkamaan pois ja paketti pysyy senkin jälkeen paikallaan. Koneen kannatin palkkiin laitoin coolerille erillisen kannatin palkin pulttiliitoksella, tämän lisäksi coolerille yläkannakke orkkis paikalle. Syyläri on alaosasta coolerissa kiinni ja ylhäältä taas lukkopellissä.

Lisävalomaski mahtuu umpioineen paikoilleen mutta konepellin tuulihakaa joutui vähän lyhentämään niin ei tarvitse ensimmäisellä kerralla ihan niin kovaa lyödä peltiä kiinni :D Ahtoputkille joutuu varmasti vähän tekemään vielä lisätilaa mutta tilaa on kyllä ihan riittämiin, varsinkin kun coolerin päähän ei ole silikooni liitoksia tulossa.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Ohuet flektit pitäs vielä syyläriin napata kiinni, onko jollain hyviä/huonoja kokemuksia niiden läpikiinnitys sarjoista?

Markus L
-
Viestit: 112
Liittynyt: 4.9.2013 17:58

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Markus L » 9.6.2020 20:54

Caddyssä ainakin on kestänyt flekti sellaisella kiinni pari kesää.

samza
ffp jäsen
Viestit: 1611
Liittynyt: 29.5.2004 15:40
Viesti:

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja samza » 10.6.2020 21:27

no mulla on niitä huonoja kokemuksia sitten. Ainakaan Bilteman läpikiinnityssettiä en suosittele. Osti ja petyin, ne meni puolet rikki asennuksessa ja loput heitin kuikkaan. Minulla on pitkillä 3mm pulteilla ja isoilla prikoilla läpi syylärin rivoista. Prikoissa pehmusteena jotain solumuoviteippiä ja pultissa kutistesukkaa . Viides kesä lähtee ja on kyytiä saanut ;) hyvin on kiinni pysyneet.
melkein ennenkun niitä muovisia settejä katselet, voisi ehkä miettiä saisiko kunnollisella nipusiteellä tehtyä homman, itselle tuli mieleen vasta jälkikäteen..

ToySport
-
Viestit: 47
Liittynyt: 29.5.2019 16:35

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja ToySport » 11.6.2020 17:56

Tiedän kyl monien kilpureiden ja kireiden katuautojen vetäneen vaan ohkasil pulteilla syylärin läpi.. semmoset vaahtomuovi palat ja iso prikka jakamassa kiinnityspistettä ja oisko joku ohut kumisukka pultissa ollu.. vähän vain meisselil kääntäny et pultin saanu läpi. Ovat ajanee kauan eikä isoja onkelmia. jopa alusyyläreissä näin.

makkeee
-
Viestit: 54
Liittynyt: 4.12.2009 14:55

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja makkeee » 16.6.2020 8:25

Kakkis on selvästi suunniteltu isolle välijäähylle jo tehtaalta, tekemisen jälki on kyllä nättiä!

Sebastian
-
Viestit: 8647
Liittynyt: 3.8.2003 15:43

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Sebastian » 16.6.2020 9:30

Suurinpiirtein ton kokoinen siellä on alkuperäisenäkin, lukkopelti tosin hieman erilainen.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 16.6.2020 22:34

Mukava huomata että tännekkin on keskustelua syntymässä, ei ole ihan pelkkää yksin ''puhelua'' :)

Flekteille tulee todennäköisesti kiinnitys levy kun olisi sille jo syylärissä kiinnikkeetkin valmiina, jospa olisi vähän enemmän viimeistellymmän näköinen vaikkei henkilökohtaisesti ole läpikiinnitystäkään vastaan mitään. Jätetään tämän osalta siis vielä molemmat vaihtoehdot mahdolliseksi ja katsotaan mitä sattuu tulemaan kun tulee ajankohtaiseksi.

Turbo oli maanantaina noudettavissa Joensuun Fin-turbolta, suosittelen lämpimästi kaikille. Asiakaspalvelu on erinomaista ja homma toimii.

Ennenkuin tuli tuo stroukkaaminen mieleen oli tarkoitus mennä pykälää pienemmällä ahtimella mutta nyt päädyttiin garretin gt3071ärrään.

Pakosarjan teosta ei kerennyt hirveästi kuvia ottamaan kun oli intopäällä, saatiin kaverin kanssa sarja heppailtua läjään ja toistaiseksi istuu siinä missä pitääkin. Downpipelle saatiin jätettyä sen verran mukavat tilat etten usko sen teossa tulevan enää ongelmia vastaan.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tulipeltiin jäi vielä ihan mukavasti tilaa mutta jonkun verran sitä varmasti tulee lyötyä vielä ennen maalausta sisäänkin ihan vaan varmuuden vuoksi.

Seuraavana moottorin osat koneistamolle ja sen jälkeenhän tästä ei puutu kun loput, toiveissa olisi vielä loppukesästä päästä ajamaan mutta aikanäyttää. Jostain syystä viikot vilisee ihan silmissä joten pikkuhiljaa tuntuu kuin tulisi kiire tämän kanssa mutta turhahan näitä on kiireellä pilata.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 19.7.2020 20:52

Projekti ollut pienellä tyhjäkäynnillä parisenviikkoa mutta silti ollaan edetty suunnitellussa aikataulussa.

Moottorin osat on koneistamolla ja saan ne takaisin luultavasti elokuun alkuun.

Hyvällä tuurilla kori käy ensimmäisen kerran maalarilla ennen kuin kone on kasattu mutta se on enemmänkin maalarin kiireistä kiinni kuin itsestä joten tätä en pysty sata varmasti aikatauluttamaan, keulan kuitenkin käytin kasassa ja se istuu aikamukavasti verrattuna entisiin osiin.

Kuva


Etulokasuojat olivat ennen tarvikkeet jotka ei kestäneet lähempää tarkastelua istuvuudenosalta joten etsin tilalle orkkis kaaret, nämäkin olivat säilytyksessä hieman kovia kokeneet mutta asettuivat kuitenkin kohtuullisesti. Ohjaustehostimen pumppu ei aivan mahtunut olemaan etunurkassa ilman kaaren muokkausta mutta paikka on muuten täydellinen joten pystyn sen kanssa elämään.

13'' ats classiceilla tämä jäi viime katsastuksessa etulipan varaan jarrydynossa joten otin countrysta vähemmän solmussa olevan etuhiekkapellin :D, myös entinen konepelti oli joskus kokenut kovia joten sekin lähti vaihtoon kun countryssa sekin oli virheetön.

Pakosarja kolvailtiin kaverin kanssa nippuun ja oli yllättävän hyvin hitsattavissa, muutama sauman kanssa oli vähän ahdasta mutta tuskin nämä pakosarjat ikinä liian tilavia on hitsauksen suhteen.

Kuva
Kuva

Kohan kerkeän pakopaineen mittausta varten nipan hitsaamaan kiinni niin sen jälkeen on pinnoitusta vaille valmis, oletteko näitä tuubisatseja käyttänyt jossain pinnoitettavana vai pinnoittanut itse? Kotona onnistuvista pinnotteista kuulisin mielelläni kokemuksia.

Pakoputkiston takaosakin nyt saumattu loppuun ja akselinylitys viimeistelty lämpöeristenauhalla.

Kuva
Kuva

ToySport
-
Viestit: 47
Liittynyt: 29.5.2019 16:35

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja ToySport » 20.7.2020 10:40

Suht samalla "reseptillä omakin" kakkis valmistuu..

gt3071r pitäs kuitenki vielä katuajettavissa olla tuonki kans. ite en mottiin sinällään mitään kallista oo laittaa Perus huolto renkaat/laakerit ja veivit vaihan. Kattoo vielä pakovenat jos näyttää vähänkään ni ne menee vielä sit vaihtoon. Tuossa vetovajaassa dp kans tuskin tulee onkelmia. nelikossa sielä ei ihan kauhian paljo semmosta joutavaa tilaa ole et sais putket fiksusti ja virtaavasti kulkemaan.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 2.8.2020 14:34

Pakosarja sai loppusilauksen techlinen blacksatin pinnoitteella, samalla tavarra tuli pinnoitettua myös pakopesä. Tätä saa tarvikemotilta spray purkissa.

Kuva
Kuva

Flekteille tuli tehtyä nyt tuo kiinnitys levy kun syylärissä oli kiinnikket valmiina, ylä ja alareunaan tulee vielä telineen ja kennon väliin jonkinlainen tiivistenauha. Ajatuksena tässä on se että flekteistä saisi kaiken imutehon paremmin hyödynnettyä kun ilma tulee pelkästään kennonläpi.

Kuva
Kuva
Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 15.8.2020 21:56

Koneistamollakin tuntus olevan sopivasta töitä joten vielä saa hetken odotella ennenkuin omat osat sieltä takasin kotia tipahtelee. Tässä on nyt yritetty tehdä kaikki mitä tehtävissä on ja tilailla suurin osa tavaroistakin valmiiksi, melko varmasti voi jo tässävaiheessa todeta että tälle ''kesälle'' ei tämän kanssa kadulle keretty, harmi sinäänsä mutta tämän kokoisessa savotassa on aikapaljon muuttujia varsinkin sen jälkeen kun joutuu töitä ns. ulkoistamaan.

Tällä hetkellä pienoinen toive siitä että auto saataisiin ajokuntoon ja säädettyä ennen lumia, todennäköisesti en tätä kuitenkaan kylmiltään käyttöauton virkaa ota toimittamaan talveksi vaikka en sille tulevaisuudessa mitään estettä näekkään. Ajettavaksihan nämä on tehty.

Tehostin linjat tuli tehtyä samoilla an liittimillä kun polttoainepuoli kun niitä jäi hyllyyn pyörimään.
Kuva

Akuksi tuli optiman redtop ja päätin sen sijoittaa konttiin, entiselle akunpaikalle konehuoneessa syntynee jonkinlainen ilmanputsarin kotelon kunhan sinne asti päästään, myös pesurin säiliö huvittaisi siirtää konttiin. Onko tästä jollain kokemusta että pitääkö siirtää pumppukin konttiin vai jaksaako imeä kontista keulille ?

Kontin pohjaan m6 kierreniitit koriliiman kanssa.
Kuva

Tämänmallisia akkutelineitä löytyy aika hyvin valmiinakin ja ovat ihan billetti käikäleitä, tässä mallia aitokopio flektilevyn hukkapaloista.

Kuva
Kuva

PLe
-
Viestit: 882
Liittynyt: 1.8.2003 12:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja PLe » 27.8.2020 19:22

Alkupään kakkiksissa oli takalasin pyyhinsysteemin pesuainesäiliö takakontissa oikealla puolella tankinluukun takapuolella, jollain saattais löytyä kuvaakin. Luulis pesurin pukkaavaan painetta eteen, painaahan uusimista myös taaksekin.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 27.8.2020 21:29

Pitääpä perehtyä asiaan, countrysta löytyy kyllä 4l säiliö joka mahtuu omalla paikallaankin olemaan.

pioneer86
-
Viestit: 71
Liittynyt: 27.9.2006 12:19

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja pioneer86 » 27.8.2020 22:44

Mk4 Golfin. Ilman lampunpesureita olevan version säiliö mahtuu ainakin omassa kakkiksessa tuonne apparin puolelle paisarin kanssa hyvin. Ei vaadi suuria modauksia. Jos siis säiliötä ei halua konttiin siirtää.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 7.9.2020 23:01

Korihommat on polkastu mukavasti käyntiin ja maalaus lähenee uhkaavasti, luultavasti parinviikon sisään pääsee näkemään valmista pintaa joka on itselle kyllä aikalailla merkki siitä että pääsee pikkuhiljaa kasailemisen kimppuun jatkuvan purkamisen sijasta. Ensimmäisellä reissulla jätetään vielä konehuone maalaamatta siitä syystä ettei tekniikka ole vielä täysin kasattuna pesässään ollut, kiinnikeitä saa varmasti hitsailla vielä.

Perästä korisaumat otettu auki, takavalojen ympäristöstä tulee omaan mieleen mukavampi kun pääsee tehtaan epämääräisistä massauksista eroon.

Kuva
Kuva
Kuva

Koneistamossa alkaa olla valmista ja siellä hommat odottelee enää pakoventtiilejä, jälkiviisaana olisin nekin voinut hommata etukäteen mutta ei voi kaikkea muistaa. Kulutus osat on hommattu uudet ja näin ollen moottoria pääsee niputtamaan heti kun vain koneistamolta tavarat kotiutuu.

Jonkun verran lukenut poikittain asennettujen 1.8 turbojen öljynsaanti ongelmista kovemmassa kyydissä joten siihen tuli lääkkeeksi hankittua loiskelevyillä varustettu öljypohja, aika näyttää onko tästä hyötyä mutta toivottavasti ei ainakaan huonompaan suuntaan mene.

Kuva

Vaparin nokkien kaveriksi tuli rosten-performancelta säädettävät pyörät

Kuva

Polttoaine puolelta puuttui vielä paineen säädin ja suuttimet.

Säätimeksi Deatschwerksin dwr1000 ja suuttimiksi boschin ev14 1000cc

Kuva

Imupuolelle tuli 034 motorsportilta 85mm maf runko ja samassa tilauksessa ahtoputkisavottaa silmälläpitäen hitsattava map anturin laippa.

Kuva

Nyt uskaltaisin väittää että suurin osa tarvittavista osista alkaa olemaan kotona ja kasauksen kohti käynti kuntoa pitäisi sujua ainakin näiltä osin joutuisasti aikanaan.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 17.9.2020 21:51

Moottorin osat takaisin kotona, koneistus työt hoiti Kiteen moottorikoneistamo ja työnjälki on erinomaista.

-Lohko porattiin 2mm ylikokoon + tason oikaisu
-Vauhtipyörästä sorvattiin taso puhtaaksi
-Kampiakseli, vauhtipyörä sekä dampperi tasapainotettiin
-Kanteen tasonoikaisu ja koeponnistus
-Pakoventtiilit vaihdettiin rosterisiin ja näille uudet ohjurit
-Imupuolelle lautasten koneistus sekä istukoiden hionta
-Nokka-akseleiden suoruuden tarkistus+kiillotus
-Pakosarjan pinnapultit

Näiden lisäksi luonnollisesti kk-laakerit, runkolaakerit sekä uudet venttiilivarsien kumit. Myös alakerran kasauksen ulkoistin koneistamolle.

Kuva
Kuva
Kuva

Tänään saapui myös ahtoputkien pikaliittimet, aika näyttää miten toimii käytännössä mutta laadussa ei ole ainakaan valittamista.

Kuva

Koritöiden puolellakin jotain saatu aikaiseksi.

Kuva
Kuva

Katossa oli pari painaumaa kuskin puolella takanurkassa jotka pisti silmään aika ikävästi sekä kuskin ovessa mukava parkkipaikka muisto jonkun ovesta. Nämä kävi oikomassa lommon oikaisu pesonen, vahva suositus herran palveluille jos on tarvetta lommojen oikaisulle.

manninen
-
Viestit: 253
Liittynyt: 31.12.2005 14:30

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja manninen » 20.9.2020 12:56

Hyvältä näyttää!

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 4.10.2020 21:02

Kulunut viikko meni mukavasti konetta kasaillessa eikä tullut vastaan mitään mitä olisi unohtunut tilata joten pisteet siitä itselle.

Käytännössä kaikki kuluviksi osiksi luokiteltavat tuli uutta eli
- Nostajat
- Nokkien välinen ketju+kiristin
- Öljypumppu, imuputki sekä ketju
- termarikotelo sekä itse termari
- Kannen päähän muovinen letkulähtö
- Jakopää kaikkine leluineen

Kampiakselin hihnapyörän kiila on näiden 1.8t koneiden heikkolenkki ainakin foorumeiden perusteella joten tapitin sen 2x4mm terästapeilla, pultti tuli kuitenkin vakiota vastaava sillä kannesta löytyy vakio jouset joten uskon tappien riittävän päivitykseksi.

Kuva

Kansipahviksi 2.0tfsin tiiviste, tässä on 83.3 reiät joten mahtuu mukavasti stroukki männät olemaan, maailmalla tuntuuvat käyttävän vakio tiivistettäkin mutta itsepäädyin tähän. Elringin varaosanumero tälle on 376843.

Kuva

Nokkiin pyöräytin ajoitukseksi tälläkin foorumilla useaan otteeseen mainitut alunperin ilmeisesti Donan jakamat YKK:ssa pako auki 0.6 ja imu 1.2mm nostajista mitattuna.

Kuva

Viikonlopun aikaansaannoksena ahtimelle tehty vesilinjat sekä öljynpaine toisen pään liittimen lopullista prässäystä vaille, Öljynpaluupuoli valmistunee alku viikosta kunhan kerkeän käydä sinne sopivaa putkea hakemassa, öljypohjanpään muokkasin vakiosta ja päähän an10.

Kuva
Kuva
Kuva

Kuten kuvista huomata saattaa myös dpn alku tuli heppailtua läjään, tuosta eteenpäin jatkuu kunhan kone on joskus paikoillaan.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 21.10.2020 22:19

Öljynpaluu tuli veisteltyä rst putkesta muiden kovien linjojen tavoin.

Kuva

Ovet oli joskus kokenut jonkin asteista kalibrointia itseään kovempien esineiden kanssa mutta olivat muuten niin hyväkuntoiset ettei viitsinyt käydä korvaavia etsimään joten pienimuotoiset kittailut oli edessä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ovistakin saumamassat pois niin ei tule jälkikäteen ylläreitä vastaan.

Kuva

Pellille asti otetut osat kävi kammiossa epoksikyllästyksessä ja nyt siirrytty korin kimppuun.

Kuva

Kuva

Kuva

getari16vee
-
Viestit: 185
Liittynyt: 13.3.2014 17:26

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja getari16vee » 22.10.2020 5:48

Hyvältä kyllä näyttää!

makkeee
-
Viestit: 54
Liittynyt: 4.12.2009 14:55

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja makkeee » 22.10.2020 8:26

iha viimettee päälle tulloo!

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 30.10.2020 20:38

Kiitoksia vaan, välillä tuntuu että harrastus käy jo työstä kun illat menee korin kimpussa mutta näkeepähän omin silmin sen että ylimaalaus ei ole ihan läpihuuto juttu jos tehdään perinpohjaisesti. Kiitokset jo tässä välissä korivärikeskuksen väelle että on mahdollista olla itse näin vahvasti mukana pohjatöissä.

Koppa sai tällä viikolla epoksit niskaan ja tilanne on nyt seuraavanlainen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 15.11.2020 18:36

Maalausprojekti taputeltu finaaliin ja auto takaisin kotona, tämä viikonloppu asetettiin tavoitteeksi maalaukselle ja siinä onnistuttiin mutta oli kyllä päivillä mittaakin.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Siinäpä hieman kuvasaastetta aiheesta, kiitos Joensuun Korivärikeskus erinomaisesta työstä.

samza
ffp jäsen
Viestit: 1611
Liittynyt: 29.5.2004 15:40
Viesti:

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja samza » 15.11.2020 20:27

ai että!

Bäri
-
Viestit: 39
Liittynyt: 2.11.2020 9:25

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Bäri » 16.11.2020 5:57

Jotenkin sykähdyttää joka kerta kun vanha auto saa uutta ja kiiltävää päällensä. Oli kyse sitten alustasta, sisusta tai ulkopellit. Näyttää älyttömän hyvältä.

manninen
-
Viestit: 253
Liittynyt: 31.12.2005 14:30

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja manninen » 17.11.2020 22:40

Komee väri!

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 29.11.2020 21:53

Kasailut lähtenyt mukavasti käyntiin, kontinlasia lukuunottamatta lasit kiinni ja takaverhoilut sekä ovipahvit kiinni.

Auton kasaushan on jo tehtaalla tunnetusti aloitettu lämppärin kennosta joten olisi tässä vaiheessa ainakin omasta mielestä ollut silkkaa tyhmyyttä jättää arvailujen varaan miten pitkään orkkis kenno enää kestää.

Kuva

Ovista oli ajansaatossa hävinnyt muovit ovipahvin ja pellin välistä, nämä tuli tehtyä pvc-kalvosta ja kiinnitys butyyli nauhalla.

Jos omastanne puuttuu niin suosittelen tekemään ennenkuin ovipahvit pehmenee alareunoista, ne ei siellä kuitenkaan ihan huvin vuoksi alun perin ole. Entiset ovipahvit oli pehmennyt/reijitetty niin huonoon kuntoon etten alkanut niitä enää kasaan parsimaan, hyväkuntoiset löytyi onneks ilman suurempaa etsimistä ja nämä vahvistin vielä alareunoista hartsilla.

Kuva

Ikkunoiden tiivisteet oli suhteellisen heikossa hapessa mutta yhdestä raadosta löysin vielä käyttö kelpoiset joskin ei nämäkään aivan uuden veroiset jos tarkemmin haluaa tarkastella. Ulkopuolen pitkiä alatiivisteitä sai järkihintaan tarvikkeena jotka osottautuivat varsin asiallisiksi.

Kuva
Kuva

Tekniikkakin löyti itsensä paikoilleen, jos ei tule mutkia matkaan niin se on siellä toistaiseksi ''lopullisesti''.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 14.12.2020 22:13

Jaaha, tullu taas ryskättyä tallin puolella ja kyllähän se siitä päiväkerrallaan etenee varsinkin kun on apukäsiä mukana.

Ahtoputket alkas olemaan saumoja vaille valmiit, bypassille sekä mapille keksittävä vielä fiksut paikat.

Kuva
Kuva

Ilmanotto samalla mallilla, putsari koteloksi piti alun peri tulla jonkun vaggilaisen valmis tuote mutta aikani kun a3:sen koteloa konehuoneessa pyörittelin totesin ettei omaan silmään sitä saa mitenkään fiksusti sinne istumaan joten lopputulemana tilasin itg:n vapari putsarin ja pyöräytettiin kaverin kanssa sille kotelo. Kotelo on käytännössä kokonaan kaverin tekemä joten tästä tyylipisteet ja samalla kiitokset viitseliäisyydestä hänelle.

Suodattimen kiinnitys ratkaistiin koneistamalla holkki johon suodatin tiivistyy/ samalla kiinnittyy o-renkaiden avulla, kiitos myös tämän toteutuksesta asian omaisille, yhteistyössä on voimaa :). Näin ollen kotelosta tuli melko kompaktin kokoinen paketti jonka kiinnitys on toteutettu vakiona akun kannakkeina toimiviin pisteisiin.

Kuva
Kuva
Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 2.1.2021 22:50

Bypass sekä mappi löyti paikkansa ihan kätevästi.

Kuva
Kuva

Ylä ja alavesiletkut tuli toteutettua alumiiniputkesta silikoniliitoksin niin ei tarvinnut käydä valmiista letkuista ehtimään käypäsiä. Lämppärin kennolle menevät tulee todennäköisesti pilkottua orkkis letkuista mutta niiden kohtalo selviää kohan posti kiikuttaa ensin uudet. Öljyjäähdyttimelle pitäisi käydä vakiot suoraan.

Kuva

Pakoputki käytännössä valmis, katalysaattori on vielä hommaamatta joten täytyy ennen leimaruljanssia tehdä vielä katillinen väliputki. Dp:seen tyrkkäsin pari lambdan paikkaa niin ei säädössä tarvitse auton omaa käydä irroittelemaan, huohotusta silmällä pitäen laitoin myös e-vac scavengerin jonka ainakin myyntipuheiden mukaan pitäisi tehdä imu pakokaasun virtauksesta.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Polttoaine linjat tuli tehtyä konehuoneenpäästäkin valmiiksi, näihin tosin pitää vielä lämpöeristeet tilata tuonne tulipellin läheisyyteen.

Kuva
Kuva

Siinäpä olis taas kuva saastetta yhdelle kertaa, seuraaksi perehdytään johtotehtävien ihmeelliseen maailmaan.

Loppuun vielä yleisilmettä ilman lukkopeltiä.

Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 7.2.2021 22:04

Viime päivityksestä tainnut kuukausi vierähtää, alunperin oli kaunis ajatus että päivittelen sähköistä sitä mukaa kun valmistuu mutta laitetaan nyt kerralla vähän laajemmin. Sähköt on sillä malilla että konehuoneen puoli moottorin johtosarjasta käytännössä valmis, ecun teline vielä kiinnitettävä sekä niputella johdot aloilleen kunhan on koneessa kaikki lopullisesti kiinni.

Korijohtosarjan muokkaus konehuoneessa melkein valmis, lokari vilkkujen johtosarjaan sekä pyyhkijänmoottorin johtoihin tulossa vielä pienet muokkaukset ennen lopullista sukitusta. Apparinpuolen ajovalo johtosarjan päädyin siirtämään kulkemaan etukautta alkuperäisestä poiketen jottei olisi niin kuumassa paikassa tulipellin läheisyydessä/ huomattavasti fiksummin saa niputettua kiinni.

Moni on kysellyt yleisesti 1.8t moottorin johtosarjan istutuksesta kakkoskopan sähköihin ohjeita mutta ulkomaan foorumilta löytyy kyllä niin pätevät ohjeet ettei niiden mukaan (toivottavasti) voi mennä harhaan. Koko homma aukeaa hyvin pitkälti sitä mukaan kun johtosarjaa alkaa tekemään joten etukäteen turha hirveästi jännitellä. Jos aiheesta jotain kysyttävää on niin vastailen kyllä mielelläni.

Ohjeeseen

Sitten itse asiaan, Johtosarjan teko kannattaa ainakin omasta mielestä aloittaa siitä että riipii kaikki vakio eristeet teipit ynnä muut mitä ovat tehtaalla keksiny tuohon kääriä pois, myös kakkoskoppasen molemmista sarjoista. Vakio ''moottori'' johtosarjaan ei itsellä jäänyt ensimmäistäkään johtoa jäljelle joten tältä osin aika itsestään selvää, korijohtosarjan auki ottaminen taas on makuasia mutta sieltäkin tulee lähtemään muutama johto pois ja muutama vaihdetaan 1.8tn sarjasta ainakin jos tekee niinkuin itse päädyin tekemään joten tyyli vapaa tämänkin osalta..

Kuva

Puolien johtosarjahan näissä tuppaa kypsymään ajan kanssa kun aika mukavasti ottavat lämpöä itseensä venttiilikopan päällä joten aloitin tämän tekemisestä uudelle, vaihtoehtona tähän löytyy myös korjaus johtosarjaa joko ecun liittimelle asti tai tarvikkeena jolloin tulee tyypillisesti liitin tuohon venakopan päähän jossa korjaus johtosarja yhdistetään ecun sarjaan. Päädyin kuitenkin tekemään sarjan itse jolloin pystyy hieman vaikuttamaan suojaukseen/ sukitukseen.

Ennen sukitusta päädyin pyöräyttämään johdot samaan ''kulta'' eriste teippiin jota tuli laitettua tulipeltiinki, aika näyttää kuinka kestävä ratkaisu tämä on mutta onpahan edes yritetty, ylimääräistä liitintä en halunnut enää venttiilikopan päähän joten johtosarjojen liitos tapahtui asiallisilla crimpattavilla johtoyhdisteillä joilla on tehty kaikki muutkin johtosarjan jatkot.

Kuva
Kuva

Suuttimille vaihdoin uscar tyyppiset liittimet jolloin ei tarvitse adaptereita uusien suuttimien kanssa, samalla sai siistittyä tehtaan näkemyksen tästäkin aiheesta pois. Moottorin lämpötila anturi vaihtui mk3 malliseen ja tälle käyvän liittimen vaihto johtosarjaan.

Siinäpä suurimmat muutokset 1.8tn sarjaan, muuten käytännössä pelkkää ylimääräisten johtojen poistoa, lyhennystä ja uudelleen sukitusta.

Kuva

Sulaketaululle tulevat piuhat ylti ainakin a3:sen sarjassa jatkamatta perille asti joten näistä vain vakio liittimet päästä pois ja sijoitus kakkoskoppasen sulaketaulun liittimiin, suurin osa kävi jopa samalla pinnillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Kuva


Tehostimen piuhatkin vedetty jo auton sisälle, runko aisan kautta sai aika kätevästi pyöräytettyä.
Kuva
Kuva

Polttoaine pumpulle pumpulle suorat virrat akulta releen kautta, vakio painepumpun virrat ohjaavat siis pelkästään relettä jolloin ei pitäisi tulla ongelmia vaikka uudelle pumpulle virta maistuisikin.

Kuva

Ohjaustehostimen pumppu tarvitsi suht järeän sulakkeellisen lähdön joten päädyin tilaamaan tuollaisen sulakerasian josta sai kätevästi akulta tulevan kaapelin haaroitettua eteenpäin keulille ja samalla tehostimen pumpulle sulakkeellisen lähdön, aiemmassa kuvassa näkyy tuollainen sulakkeellinen akunkenkä jolla on varmistettu myös päävirta kaapelin suojaus.

Kuva

Paljon jäi vielä kerrottavaa mutta eiköhän tässä yhteen päivitykseen tarpeeksi, tavoitteena tämän kuun loppuun mennessä saada käyntiin.

Kuva

PLe
-
Viestit: 882
Liittynyt: 1.8.2003 12:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja PLe » 14.2.2021 15:32

Mitä tuo "kulta" eriste oikein on, onko siinä teippiä? Onko lähellekään samanlaista kuin saunaan tarkoitettua alumiinipaperin kiinnitysteippiä?

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 14.2.2021 18:55

PLe kirjoitti:Mitä tuo "kulta" eriste oikein on, onko siinä teippiä? Onko lähellekään samanlaista kuin saunaan tarkoitettua alumiinipaperin kiinnitysteippiä?


Esimerkiks tätä

p0wer
-
Viestit: 1770
Liittynyt: 13.8.2004 12:08
Viesti:

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja p0wer » 16.2.2021 1:46

Kaikki paitsi yksi testaamistani tällaisista kultaisista "eristeteipeistä" mukaanlukien juurikin tuo DO88:n tuote, ovat olleet hyviä pääasiassa sytykekäytössä ja somisteena. Kaikissa on ollut pinnassa hyvin herkästi syttyvä ohut muovi ja liimakin niistä on tuntunut palavan todella voimakkaasti verraten vähäisestä lämmöstä/liekistä.

Sitten oli se poikkeus joka ei palanut, mutta tässä olikin selvästi panostettu materiaaleihin enemmän. Translate kertoi tämän olevan lasikuitu-asbestimattoa kun käänsin kiinaksi kirjoitetun tuoteselosteen ymmärrettävämpään muotoon, kiinassa kun näitä asbestituotteita käytetäänkin vielä ihan yleisesti. Yhtä hopeista todennäköisesti asbestitonta mattoa olen kuitenkin löytänyt joka toimi myös lämpösuojaustarkoituksessa.

Mykistävän upeaa jälkeä jokatapauksessa, ei pysty kuin ihailemaan kokonaisuutta ja kaikkia yksityiskohtia.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 16.2.2021 22:12

Itsellänikin on tuo teippi Kiinasta peräisin joten täytyypä tarkastella lähemmin löytyykö muovia pinnasta, tähän asti elänyt siinä uskossa että kaikki samaa tavaraa osassa vaan "merkki" lisä hinnassa mukana. Todellisuudessahan näissä teipeissä antaa juurikin liima ensimmäisenä periksi joten ajatuksen kanssa kun käyttää niin uskoisin että on esim maalipinnan sekä vähäisen lämpösäteilyn eristämisessä parempi kun ei mitään.

p0wer
-
Viestit: 1770
Liittynyt: 13.8.2004 12:08
Viesti:

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja p0wer » 17.2.2021 0:54

Itsellä tuo teipin päällä oleva kultasävyinen muovi syttyi tuleen kun tohon liekki hipasi pintaa ohi mennen, teippi oli asennettuna peltiin. Liima kun antaa periksi ja teippi lennähtää pakosarjalle niin saattaa tulla sammuttimen toimintakin sitten testattua, riippuen minkä verran tuota mahdollista sytykettä sitten on :)

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 21.2.2021 21:37

Konehuoneen puolelta kun oli sähköhommat paketissa oli aika tehdä muutokset sisälle.

Jarruvalokytkin vaihtui audin nelinapaiseen malliin jossa toinen kärki on eculle, en ole aivan sata varma olisiko tälle tarvetta muutakuin sillon kun on vakkari käytössä mutta vaihdoin sen jokatapauksessa koska ei siitä haittaakaan ole, tämän lisäksi kytkin polkimeen mikro kytkin ja tämän kaapelointi. Ainakin sähkökaasullisessa mallissa kytkinpolkimen mikro vaikuttaa ilmeisesti siihen ettei vaihteen vaihdossa jää kierrokset leijumaan, oikaiskoon joku tämän väitteen jos olen väärässä.


Kytkin polkimen mikro paikoillaan
Kuva

Ns pedalboxi on kakkiksen vakio eikä sitä tarvinnut tässä projektissa edes käyttää irti, epyteciltä tuli adapterit joilla sai sähköisen kaasupolkimen kiinni sekä kytkinpääsylinterin.

Kuva

Vakio mittaristohan ei ymmärrä tuota me7.5 ecun kierrosluku signaalia ilman jonkin tason muunninta, foorumeilta löytyy tähän teesse itse mallikin mutta siitä ei löytynyt suoranaista tietoa toimiiko sekään 100 varmasti kyseisellä eculla joten päädyin tilaamaan MSD:n 8920 muuntimen. Sillekkin löytyi mukavat tilat sulaketaulun vierestä jonne sai kunnolla kiinni.

Kuva

Näiden jälkeen ei tarvinnut kaapeloida enää kuin obd portti sekä tehostimen pumpun ohjaus. Tallissa pyöri vielä ylimääräisenä CE1 sähköihin käypä gti:n mfa mittaristo josta siirsin nopeusmittarin hall anturin tämän auton omaan mittariin, näin ollen pitäisi saada obd diagnostiikan kautta ajoneuvon nopeus näkymään. Tämä tuskin on mikään oleellinen osa kokonaisuuden toiminnan kannalta mutta lähinnä itselle mukava yksityiskohta vaikkei se mihinkään näykkään.

Kuva

Konehuoneeseen tuli laitettua klemmarit vesiletkuihin sekä tehtyä alipainelinjat loppuun, myös huohotus on nyt valmis mikäli tuo dp:n evac kokoonpano muodostaa alipainetta.

N75 kannake sekä huohotuksen lähtö pakopuolelle

Kuva

Laturi tuli siirrettyä pykälää alemmas eli entiselle ilmastoinnin kompuran tilalle, ei tullut mitattua saavutettiinko tällä lyhyempää apulaite hihnaa mutta ainakin polttoaine linjalle tuli mukavammat tilat vrt vakio laturin sijoitukseen.

Hihnaksikin löytyi sopivan mittainen venyvä malli joten ei tarvinnut käydä kiristintä rakentelemaan.
Kuva

Uudet suuttimet vaihdetaan vasta säädön yhteydessä joten tipautin vakiosuuttimet paikalleen, johtosarjaanhan tuli jo aiemmin vaihdettua uscar liittimet joten vakiosuuttimille tarvitsi adapterit, nämä löytyikin ihan kätevästi mutta jostain syystä sattui mulle joku valmistus vikainen erä joten näissä oli tuo uscar liitin 180 astetta väärin päin. Tästä olisi seurannut se että suuttimen napaisuus olisi ollut väärä jos olisi vain tökännyt suoraan paikalleen.

Kuva

Tähän hätään ei oikeanlaisia adaptereita luonnollisesti käsiin löytynyt joten muokkasin niistä mitä oli, pinnit pois, adapteri rungot poikki ja liimalla läjään. Pitää kuitenkin vaihtaa vähemmän ranetettuihin ennen kun tällä isommalti lähtee ajamaan, pimenevät suuttimet ei kuullosta edes ajatus tasolla kovin mukavalta vaivalta...

Kuva
Kuva


Nyt oltiinkin jo siinä vaiheessa että tätä uskalti rueta yrittämään käyntiin, kokonaisuus näyttää lopullisessa muodossaan tältä.

Kuva

Polttoaine puolta tuli vähän huuhdottua ennenkuin laitoin linjat kiinni tukkiin, pumppuja pyöriteltiin suomeksi sanottuna siis suoralla virralla ja otettiin ensimmäiset polttoaineet pulloon. Turbolta otin öljynpaine puolen irti ja starttailtiin ilman tulppia kunnes sieltä rupesi tavaraa tulemaan, tämän jälkeen öljynpaine puoli takaisin kiinni. Tulpat sekä puolat paikoilleen ja suuttimiin liittimet kiinni.

Moottori lähti näiden toimenpiteiden jälkeen ensimmäisellä startilla käyntiin eikä vuotojakaan tullut vastaan joten tuli nestepuolikin aika hyvin ilmailtua suoraan.

Kuva

Tähän nyt ei oikein muuta lisättävää ole, fiilis on aivan mahtava kun pääsi kuulemaan miltä kokonaisuus kuullostaa. Äänet on mukavan matalat mutta ainakin talli olosuhteissa tuntu meteliä jonkun verran olevan (katti puuttuu vielä) sekä 1.6mm seinällä oleva 3'' rst putki tuo oman sävelensä :)

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 4.4.2021 20:38

Viime postauksesta vähän vierähtänyt mutta autoa yritetty niputtaa sinnikkäästi, yllättävän paljon saapi aikaa menemään näihin ns viimeistelyhommiinkin.

Vetareille tuli suoritettua pesumaalaus ja uusilla murroksilla nippuun.

Kuva

Kontinpohjahan näissä on ilmeisesti vakiona kahdessa tasossa, eli takanurkat ylempänä kuin itse keskiosa. Nytkun on akku kontissa ja päävirta kaapelit kulkevat apparin puolella keulille näin viisaimmaksi nostaa kontinpohjan samaan tasoon takanurkkien kanssa. Pohjan materiaalina perus 12mm vaneri joten en nähnyt tarpeelliseksi tehdä tukia kuin eteen ja taakse.

Kuva
Kuva

Sisusta muuten vakio pois lukien ''pehmeä'' kojis countrysta sekä countryn suorilla puolilla oleva nahkaratti. Etupenkit tuli vaihdettua jo ennen tämän projektin aloitusta mk3 recaroihin, näiden sovituksen toteutin niin että siirsin reisitukien tukiraudat sekä luonnollisesti pehmusteet mk2 istuin runkoon. Näin ollen ei tarvinnut koskea vakiokiskoihin/penkinjalkoihin niin ei ole katsastuksessakaan huomautettavaa, mk3 selkänojat meni suoraan mk2 runkoon.


Vasemmalla mk2 vakio istuin runko ja oikealla mk3 istuinrunko jossa vielä reisitukien raudat paikallaan, hyvin simppeli leikkaa liimaa operaatio jos mahdollisuus hitsaus välineisiin.

Kuva
Kuva

Öljypohja on kohtuu ottavalla paikalla niin tuli tehtyä pohjapanssari sillä ajatuksella ettei ihan pienimmät kivet menisi siitä läpi. Materiaalina 4mm paksu anodisoitu 7075 alumiini, kiinnityksestä pyrin tekemään mahdollisimman yksinkertaisen koska johtuen öljysuodattimen sijainnista joutuu panssarin kuitenkin irroittamaan joka öljynvaihdossa. Takapään kiinnitys on toteutettu niin että pohjapanssari kiinnittyy etuapurunkoon alatukivarsien etummaisen kiinnitys pisteen edessä olevaan vahvike ''lippaan'', suomeksi sanottuna siis takapää työnnetään paikalleen ja etupäästä pultataan etupalkkiin kiinni. Etupalkissa on vakiona 4kpl soikeita reikiä joista 2 keskimmäistä on samassa tasossa joten kiinnitys tapahtuu näihin.

Kuva
Kuva
Kuva

Lukkopelti ja umpiot tuli tilattua uudet kun entiset oli sen verran rapsakassa kunnossa, tämän jälkeenpä ei jäänyt enää kun keulan kasaus pelti osien osalta. Lopputulos on se mitä lähdettiin alun perinkin hakemaan eli ulospäin ei muutoksia näy verrattuna vakio tekniikkaan, pakoputken ulostulot ovat ainoat jotka poikkeaa vakiosta mutta onhan näitä pakoputki viritteisiä autoja kylät täynnä.

Kuva
Kuva

Ulkopuolelta puuttuu vielä helmojen teipit sekä muovikaarien/sisälokasuojien kiinnitys, tekniikka puolella on vielä n75 ja bypass vanhoja joten nämä menee vaihtoon vielä ennen säätöä. Myös flektien ohjaukseen on tulossa muutos mutta siitä lisää kunhan on työnalla, näiden jälkeen nelipyöräsuuntauksen kautta säätöön ja sitä myötä konttorille laillistamaan.

samza
ffp jäsen
Viestit: 1611
Liittynyt: 29.5.2004 15:40
Viesti:

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja samza » 4.4.2021 22:32

Ai että! pääsisipä tätä ihastelemaan livenä !! on kyllä siisti toteutus !

PLe
-
Viestit: 882
Liittynyt: 1.8.2003 12:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja PLe » 8.4.2021 11:53

Uskallatkos yhtään heittää euromääräistä projektihintaa koko hommalle, olet panostanut selkeästi laatuun niin osissa kuin omassa työssäsi. Respect!

Killer
-
Viestit: 425
Liittynyt: 16.10.2008 10:24

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Killer » 11.4.2021 8:50

Nättiä jälkeä!

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 17.4.2021 13:21

Mukava kuulla että lopputulos miellyttää muitakin, itsekkin olen tyytyväinen lopputulokseen sekä siihen että rakentamiseen nähty vaiva todella näkyy lopputuloksessa. Toivottavasti säätöreissukin sujuu ongelmitta mutta ainakin edellytykset sille pitäisi olla.

Suomalaisethan on tunnetusti huonoja puhumaan rahasta joten en tähän ala tarkkaa raha määrää avaamaan mutta kyllä sillä olisi jo uuden hinnat alkaen golffin saanut, suurin kuluerä on luonnollisesti tekniikka ja komponentit sen ympärillä esim, ahdin. Toinen isokuluerä on auton maalaus varsinkin jos lähdetään maalaamaan näinkin perusteellisesti, pelkällä ylivedolla säästäisi varmasti pitkän pennin.


Tälläviikolla sain helmoihin vakiota vastaavat kivenisku teipit ja näin ollen pääsi kaarimuovitkin laittamaan kiinni. Teipit tuli valmiiksi leikattuna werk34:selta.

Kuva

Jonde
-
Viestit: 2079
Liittynyt: 23.7.2003 12:23

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Jonde » 17.4.2021 15:18

On toi kyllä hieno, hyvä kun joku vielä jaksaa tehdä kunnolla. Väristä iso plussa, ei näe nykyään usein väriä autossa ja vielä aikakauden harvinaisempi väri.
Harmittaa kun itsellä on hyvä country tallissa, mutta ei puutu kun motivaatio ja into tehdä sille ja muille autoille mitään.

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 22.4.2021 21:26

Flektien ohjaus tuli tehtyä aluksi vain anturin kautta samalla periaatteella kuin vakio ohjaus oli, anturin kytkeytymis lämpötila ei kuitenkaan osunut ensi arvauksella oikeaksi vaan oli liian korkea. Jälki viisaana tuli myös mieleen että olisi kannattanut ohjaus puoli releyttää sillä flektit ottaa 10a virtaa pyöriessään joten pelkkä anturi ohjaus olisi ollut todennäköisesti aika lyhyt ikäinen, ratkaisu löytyi mishimoton säädettävästä flektien ohjaus sarjasta. Tällä saa kytkeytymis pisteen säädettyä portaattomasti 65-115 asteen välillä ja sisältää itsessään releen.

Ainakin pikaisen koeajon perusteella tekee sen mitä lupaa, otin kennon ripojen väliin työnnettävän lämpötila anturin niin ei tarvinnut jäähdytys nesteitten kanssa enää pelata.

Kuva
Kuva

Myös katalysaattorin sain viimein tilattua ja sitä myötä asennettua, katalysaattori on 200cell metallikennolla.

Kuva
Kuva

Obd portista olin unohtanut kuvan laittaa joten pistetään sekin tähän, en keksinyt sille kovin järkevää paikkaa joten päädyin sijoittamaan sen samaan paikkaan jossa 1-piste ruiskun vakio diagnostiikka pistokkeet oli. Kaapelia jätin perään sen verran reilusti että portin saa nykästyä mukavasti pois vaihdekepin tieltä esimerkiksi loggaus tilanteissa.

Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 19.5.2021 22:02

Pitkästä aikaa pientä päivitystä tämänkin osalta.

Eilen tuli pyörähettyä lappeenrannassa auton kanssa ja saatiin paketti säätöihin. Ohjelmoinnin suoritti Erikoismoottori Airaksinen jonka kanssa pyörähdettiin myös AMW Dyno Servicellä rullilla. Reissu meni mukavasti eikä voi muutakun kehua ammattilaisten palveluja, vahva suositus.

Toistaiseksi jätettiin auto vielä pyörimään bensalla sillä ei ainakaan omaan makuun ole tarvetta vajaa vetoiseen laittaa enempää kiukkua kuin mitä olisi bensallakin tarjolla. Uuden muutoskatsastus lainsäädännön tuloksena saa kakkoskoppaan katukäyttöönkin ihan mukavasti ja katu säädöillä pyöritään 200kw paikkeilla.

Kuva

Seuraavana olisi tähtäimessä tieliikenne käyttöön laillistaminen joten tiedossa on vertailulappujen rustailua.

Ande
-
Viestit: 229
Liittynyt: 25.6.2011 21:02

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Ande » 20.5.2021 20:39

Erikoimoottri ja amw sääti miunki golffin, ei voi ku suositella paikalista osaamista :) Erittäin komea on golffiki!

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 31.5.2021 20:01

Melkein päivälleen puolitoista vuotta siihen meni mutta nyt on auto saatu takaisin virallisesti liikenteeseen ja muutokset katsastettu otteeseen.

Etutukivarsien taaemmat puslat vaihtuu vielä uniball mallisiin josko se vähän rauhottaisi tuota vetelyä reilummalla kaasulla availlessa, tosiasiahan lienee se ettei etuvetoisesta kovin rauhallista ajettavaa enää näillä tehoalueilla saakkaan. Moottorista tuli mukavan vääntävä paketti johon varmasti vaikuttaa myös se ettei korikaan järisyttävän painava ole, myös peloquinin lukkoa voin suositella jos jollain on lukon etsintä laatikkoon käynnissä. Mukavasti piirtää kuivallakin kelillä kahta viivaa eikä normaali pyörityksessä sen olemassa oloa edes huomaa.

Seuraavaksi alkaa nelikko modelin osien hankinta/purku josta suurimpana kokonaisuutena puuttuu enää kuusilovinen vaihdelaatikko, luovuttaja a3:sen 5 lovinen mahtaisi olla tämmöiseen pikkupyöräiseen turhan tiuha.

Kuva
Kuva

ToySport
-
Viestit: 47
Liittynyt: 29.5.2019 16:35

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja ToySport » 1.6.2021 11:14

itse kävin nelikkoon mk2 kyselee kotva sit tehorajaa.. ni laskeskeli ja tuumi jotain 200kw luokkaa ja sano ET SEHÄN on aikapaljon. et kyllähän sillä alkaa liikenteen mukana pysyy

samza
ffp jäsen
Viestit: 1611
Liittynyt: 29.5.2004 15:40
Viesti:

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja samza » 3.6.2021 13:33

Onnittelut leimasta ja hieno auto vielä kerran kehuttuna! :)
Erikoismoottorin ja AMW:n palveluihin on luotettu täälläkin ja voin suositella lämpimästi.

Taisi leimapaperit joutua polkemaan tennispallo kaasupolkimen alla ;) luultavasti tuo 200kw tässäkin tapauksessa menisi ihan heittämällä. Mielenkiintoista olisi nähdä vääntökäppyrä ja missä vaiheessa tuo garretti alkaa puhaltaa? Stroukki konen niin onhan sulla tilavuutta siinä perus 1,8 verrattuna se 10% enemmän..

PLe
-
Viestit: 882
Liittynyt: 1.8.2003 12:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja PLe » 20.6.2021 10:37

Kiinnostais minuakin tuo stroukkauksen hyöty verrattuna orggistilavuuteen, onko jotain väännön mukavuutta tullut sillä tjms...

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 26.6.2021 13:04

Omien kokemusten pohjalta en tuota stroukkauksen hyötyä pysty ainakaan hirmu fakta pohjaisesti vertailemaan sillä ei ole kokemusta 1.8t moottorista muutakuin yhden talven ajalta tuosta a3 korista. Suurimpana hyötynä näkisin itse sen että kaksilitraisena saa tuollaiset vähän isommat ahtimetkin heräilemään alempaa jolloin moottori on luonteeltaan tosihelppo ajettava. Mukavasti tulee sitkeyttä myös alipaine alueelle mutta sitä varmasti helpottaa myös auton kevyt paino. Muistettava on myös se että nokilla on varmasti suuri merkitys, jos pitäs lähteä arvailemaan niin vakio turbon nokilla olisi moottorin luonne hieman piikikkäämpi.

Nykyisellä kokoonpanolla ahdin alkaa heräilemään sieltä 2500 kierroksen nurkilta ja alueella ollaan 4500 kierroksen kohdalla jolloin vääntöäkin löytyy jo karvan alta 400nm.

Tukivarsiin tuli nuo taaemmat puslat vaihdettua aiemmin mainittuihin uniball mallisiin ja ainakin omasta mielestä huomattava parannus verrattuna uretaanisiin, tuntu jopa että tietynlainen pintakovuus hävisi samalla keulan jousituksesta.

Kuva
Kuva

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 18.7.2021 22:52

Jotain pientä laittoa tullut parin viikon sisään harrastettua vaikka pääasiassa auto toiminut kyllä ongelmitta.

Vaihdelaatikosta kuuluin 02A:lle ominaisia ääniä kolmosen vedossa joten vaihdelaatikko remontin saloihinkin tuli tutustuttua, sinälläänhän tämä ei varmaan kenellekkään tullut yllätyksenä jolla on ollut kyseinen laatikko turbomoottorin jatkeena.

Kuva

Tallissa pyöri diisselistä peräisin olevat 02J joten tuli kokeiltua saapiko tämän akselipaketit toimimaan 02a:n kuorissa. Perävälityksessä oli sama reikä jako kuin 02assa joten kaiken kaikkiaan aika pienellä jumpalla selvisi, välityksistäkin tuli entistä pidemmät jotka kyllä sopivat tuollaisen hyvin vääntävän tekniikan kaveriksi paremmin kuin hyvin, nyt on 100 vauhdissa kierrokset 2500 tuntumassa.

02a peloquin vs 02j vakio tasauspyörästö
Kuva

02a 02J:n akseleilla/perävälityksellä, pakin sivuakseli piti jättää 02a:sta sillä sen laakeroinnissa oli pienoinen ero.
Kuva


Pakoputkeen tuli lisättyä vielä vibrantin resonaattori siinä toivossa että matka-ajossa esiintyvä eräänlainen humina jäisi pois, tämä olisi pitänyt jo laittaa alunperin mutta eipä tule kaikki aina kerralla mieleen..

Kuva


Myöskin vetotavan muutosprojekti on lähtenyt jollain asteella käyntiin ja alkaa olemaan siihen vaadittavat osat pilkottu luovuttajista talteen.

Kuva
Kuva

MXU
-
Viestit: 435
Liittynyt: 2.5.2005 23:04

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja MXU » 19.7.2021 15:27

Tuossahan olisi oiva tilaisuus päivittää keppimekaniikka uudemman malliseen. Se kävisi myös 02m-askille kun sellainen tuohon lienee jossain kohtaa eksyy... Takapäähän nelikon apurunkoon kannattaa rakentaa kulmien säätöön mahdollisuus... Osanumerot ja tiedot kumpaankin löytyy mun projektista...

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 29.4.2022 23:20

Herätelläänhän tämäkin talvi unilta, nyt on aika taas siirtyä sanoista tekoihin ja toteuttaa vetotavan muutos tähänkin yksilöön.

Viimekesä meni käytänössä ongelmitta, kerran piti ahtimen ja pakosarjan välinen tiiviste vaihtaa mutta tämäkin lienee ihan omaa syytä sillä oli ahtimen pinnapultit lähteneet perääntymään.

Kilometrejä taisi kertyä reilu 8000km eikä ole vielä kaduttanut päivääkään autoon käytetty vaivan näkö sekä taloudellinen panostus.

Kaunis ajatus oli että tämä olisi jo nyt joka nurkalta raapiva mutta tilanteet elää ja olin alku vuoden reissuhommissa joten nyt on sopiva hetki ottaa loppukiri jotta kerkeisi vielä tälle suvelle nautiskelemaan, osia on tulossa maailmalta melko mukavasti mutta paljon on myös vielä tilattava, käytännössähän tämä vetotavan muutos on koritöiden jälkeen pelkkää ruuvaamista joten ei sinällään kaksinen homma.

Toissaviikolla otin auton liikenteeseen ja kävin hakemassa lisää ajoaikaa niin kerkeää vähän koeponnistamaan nelivetona ennen muutos katsastusta, maanantaina tekniikka irti ja nyt tilanne on seuraavanlainen.

Kuva

Kuva

Talvella tuli jo taka-akseliin perus muutokset tehtyä.

Kuva

Kuva

Myös ensimmäiset hankinnat kotiutuvat jo lumien aikaan.

Kuva

Tästä on hyvä jatkaa taas päivittelyä ns reaali ajassa, heittäkääs kommenttia mikäli yksityiskohtaisempi kertomus kiinnostaa vaikka näitäkin on tällä foorumilla ja toteutettu pilvinpimein.

getari16vee
-
Viestit: 185
Liittynyt: 13.3.2014 17:26

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja getari16vee » 29.4.2022 23:36

Kyllähän aina kiinnostaa yksityiskohtaiset kertomukset, joten todellakin voit tarinaa laittaa enemmänkin!

Jonde
-
Viestit: 2079
Liittynyt: 23.7.2003 12:23

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Jonde » 30.4.2022 0:36

Kyllä näitä on kiva seurata, kun joku jaksaa nähdä vaivaa ja kertoa mitä tekee ja miten. Eikä vain instassa esittele valmista tuotosta. Työnjälki kun on hienoa kun näkee että, ei olla tekemässä mitään juutuupi tason 10m päästä nättiä.

lucifer
-
Viestit: 543
Liittynyt: 30.11.2010 21:33

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja lucifer » 30.4.2022 14:14

Paljon ja detskuja, pliis.
Ja kuvat uppaa suoraan tänne eikä mitään linkkejä pilveen koska ne katoaa kuitenkin ajanmyötä (geneerinen ohje, ei liitännäinen suoranaisesti tähän topiciin)

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 1.6.2022 23:10

Kontinpuolellakin alkaa olla korimuutokset hyvällä mallilla, luovuttaja auton osat oli pääpirteittäin hyvässä kunnossa. Ainoastaan kontinpohjan pintapellissä oli korroosio vaurioita jotka on nyt tullut parsittua pois, myös hiekkapellin ja koriaisan välissä oli ruoste paikka joka oli jo edellisen kerran maalaukseen mennessä tiedossa mutta näin itse helpoimmaksi vaihtaa hiekkapellin vasta korimuutosten yhteydessä kun maalaus reissu oli joka tapauksessa tiedossa.

Kontissa tehdyt työvaiheet seuraavasti kuvina, näiden hitsaukseen sain kaverilta lainaan lankakoneen niin oli huomattavasti joutuisampi hitsata kuin tigillä. Peltien väliin jäävät alueet maalasin upolin hitsauspohjamaalilla.

Runkoaisojen muokkaus korottaville osille.

Kuva
Kuva

Korottavat osat sekä välipalkki kiinni, jälkiviisaanaa olisi ehkä riittänyt pykälää pienempikin reikä tulpattavaksi kuin tuo pistehitsiporan 9mm mutta onpahan ainakin kiinni....

Kuva
Kuva
Kuva

Hiekkapelti uusittuna.

Kuva

Kontinpohjan ruostevauriot.

Kuva

Epoksipohjamaalissa sekä saumattuna.

Kuva
Kuva
Kuva

Tälläviikolla alkanut myös mukavasti osia kotiutumaan joka nostaa motivaatiota entisestään.

JB-motoringin bolt on shifteri mk2 tunneliin, tätä saa sekä tunnelin päälisenä että alapuolisena mallina mutta itselle valikoitui tämä alapuolinen sen takia että haluan keskikonsolin edes jollain asteella pitää orkkiksena.

Kuva
Kuva

Jarrupuolelle tulee nyt hieman päivitystä joten isommat vanteet oli myös ostoslistalla, hieman överin kokoisista etusatuloista johtuen vanne valikoima oli aika rajallinen mutta tähän löytyi apu kuitenkin compomotiven suunnalta. Erittäin hyvä asiakaspalvelu kyseisessä yrityksessä. Jarruista kirjoittelen tarkemmin kunhan loput osat saapuu mutta tässä jo suuntaa antavaa esimakua.


Kuva
Kuva

Tarkoituksena on autosta tehdä nyt myös mukava ajaa hieman vauhdikkaamminkin joten päätös kuppipenkkeihin siirtymisestä tuli myös sitä kautta eikä pelkästään esteettisistä syistä. Montaa vaihtoehtoa tuli puntaroitua mutta lopulta ei oikein ollut muuta vaihto ehtoa kuin tilata nämä recaron polepositionit, penkki on katumallia joten mitoitukseltaan hieman reilumpi kuin FIA malli.

Kuva

Tälläviikolla tarkoitus saada korimuutokset hitsausten osalta valmiiksi niin pääsee pikkuhiljaa siirtymään näihin mielenkiintoisempiin vaiheisiin :)

Tuomaaas
-
Viestit: 53
Liittynyt: 1.10.2019 17:38

Re: Golf MkII Työmatkakulkineesta harrasteautoksi.

ViestiKirjoittaja Tuomaaas » 16.6.2022 12:27

Hitsattu on minkä keretty ja nyt alkaa olla kori jo hyvällä mallilla, hitsaamatta enää lantiovöiden kiinnitys paikat sekä kardaanin kannatin laakerin paikka.

AST rollcagesilta tuli tosiaan talvella jo tilattua puolikaaret, perimmäinen ajatus näille oli että olkavöille saisi luotettavan kiinnitys pisteen ja ehkä aavistuksen koriakin jämäköittää vaikka ovatki pulttiliitoksella korissa kiinni. Haittapuolena sleeper henkisyys hieman kärsii kun ristikko paistaa aika hyvin autosta pihalle mutta omaan silmään kokonaisuus on toimiva penkkien ja shifterin kanssa.

Penkit ajattelin alunperin laittaa sovitteella korin vakio kiskoihin mutta hetken aikaa sitä pähkäiltyä päädyin että on sama tässä vaiheessa poistaa vakio kiinnikkeet korista kokonaan pois ja toteuttaa kori kiinnitys akk:n liite J mukaan. RTE motorsportilta tuli tähän tarvikkeet ja eikun tuumasta toimeen. Kiinnitys palkkeihin recaron omat liuvut kiinni ja niihin taas recaroiden omat penkin kiinnikkeet, näin ollen ei pitäisi leimallakaan olla mitään sanomista.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Siinäpä taas kuvasaastetta aiheesta, seuraavana olis vuorossa loput maalaukset ja saumaukset vaihdettuihin korin osiin.


Palaa sivulle “Projektiosasto”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa